Medimagazin logo

Famotidin, koronavirüs hastasında iyileşme belirtisi gösterdi

İngiltere'de koronavirüs salgınına ilişkin yayımlanan araştırmaya göre, koronavirüs (Covid-19) hastası 10 kişi evde mide ekşimesi ilacı ile tedavi edildiğini ve iyileşme belirtisi gösterdiğini duyurdu.
Kaynak: DHA
Famotidin,  koronavirüs hastasında iyileşme belirtisi gösterdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İngiltere'de koronavirüs salgınına ilişkin yeni bir araştırma yayımlandı. Tıp dergisi Gut’da yayımlanan raporda mide ekşimesi ilacının evdeki 10 koronavirüs hastasının tedavisinde işe yaradığı ifade edildi. Çalışmanın daha büyük gruplarda denenmeye başlaması planlanırken, Northwell Health doktoru ve gazete yazarı Doktor Joseph Conigliaro, "Bu hastalara hitap etmenin ve onları hastaneden uzak tutmanın ve daha iyi hissetmelerini sağlamanın en iyi yolunun ne olduğunu bilmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Kovid-19 hastalarında, bu kez de famotidin denenmeye başladı!


24-48 SAATTE İYİLEŞME BELİRTİSİ GÖSTERDİ

Raporda, çalışma deneklerinden biri hariç öksürük ve nefes darlığı gibi semptomları olanların  ilk 10 gün içinde ilacı aldığı ve tüm hastaların  durumunda 24 ile 48 saat içinde iyileşme olduğu belirtildi. "Bu bulgular famotidinin koronavirüsün seyrini etkileyebileceğini düşündürmektedir" açıklaması yapıldı.

koronavirus
ingiltere
famotidin
tedavi
Yorum (2)
Ramazan Tetikçok
30 yıl önce Famodinin önceki jenerasyonu ( Cimetidin) hem anti helmintik hemde hepatit B tedavisinde etkili olduğu söyleniyor ve kullanılıyor idi. Famotidinin de böyle bir etkisi olabileceğini düşünüyorum.
1
Cevapla
Mehmet Fatih Akdoğan
Cimetidin ayrıca testosteron etkinliğini de azaltıyor,Kıllarda dökülme yaparak hirsutism de kullanılıyordu.Virusun kullandığı reseptörlerden biri TMPRSS2 ve androjenik aktivite ile ilgili bulundu.Belki H2R Blokerleri histamin üzerinden etkili olurken AC dokusundaki pneumocyte hücrelerini de bloke ederek,virüse yapışacak yüzey bırakmıyor olabilir.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir