Medimagazin logo

İçişleri Bakanlığından 'düğün' genelgesi: Salonlar 1 Temmuz'da açılacak... Gelin ve damat dışında dans edilmeyecek, halay çekmek yasak!

"Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler" genelgesine göre, düğün salonları 1 Temmuz'da açılabilecek.
İçişleri Bakanlığından 'düğün' genelgesi: Salonlar 1 Temmuz'da açılacak... Gelin ve damat dışında dans edilmeyecek, halay çekmek yasak!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İçişleri Bakanlığından valiliklere gönderilen "Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler" genelgesine göre, düğün salonları 1 Temmuz'da açılabilecek.

Genelgeye göre;

  • Düğünler, bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün olduğunca kısa sürede ve açık havada yapılacak.
  • Düğün mekanlarının girişlerinde, ortak kullanım alanlarında ve masalarda el antiseptiği veya dezenfektan bulundurulacak ve maske takılacak.
  • Düğün salonlarında misafirlerin oturma düzeni, masalar arası mesafe en az 1,5 metre ve sandalyeler arası 60 santimetre olacak şekilde düzenlenecek.
  • Düğünlerde karşılama, uğurlama ve takı merasimi sırasında tokalaşılmayacak, toplu fotoğraf çekimi yapılmayacak, takılar toplama kutusuna konulacak.
  • Düğün mekanlarında gelin ve damat hariç halay çekilemeyecek, dans edilemeyecek, gösteri yapılamayacak.
  • Köy ya da sokak düğünlerinde yemek verilmesi durumunda tek kullanımlık malzemeler tercih edilecek.
icisleri bakanligi
dugun
dugun salonlari 1 temmuz'da acilacak
Yorum (1)
PROF.DR.ATİLLA ARINCI
Ne düğünü ne halayı....millet can derdinde birileri düğün derdinde, 3 tane düğün salonu sahibi memnun olacak diye bu kadar tehlikeli bir organizasyona izin verilmesi bugüne kadar elde edilen bütün kazanımları yok edecektir. O ortamda kim maskeyi, kim para derdine düşmüş fotoğrafçıyı, kim gelinle halay çekmek için sahneye fırlayacak alkollü kayınpederi, kim geline takılan altınları toplamaya çalışan kayınvalideyi kontrol edebilecek. Çıldırmış gibi oraya buraya koşan maskesiz çocuklara hangi anne baba engel olabilecek merak ediyorum. Bir de ellerine aldıkları sırıkla halay çekip silahla havaya ateş etme hezeyanına girenleri düşünün, o alkollü kafa ile onlar o sırıkla ancak birbirlerini döverler. Belki açık havada yapılacak az sayıda katılımlı düğünlere bir yere kadar izin verilebilir, ama kapalı alan ve düğün salonlarına asla izin verilmemeli, yoksa ortaya çıkacak yeni hastaların ve can kayıplarının vebali gelin ve damadın olacaktır. Herşeyi çözdük de sıra düğünlere mi geldi.....anlı şanlı düğün yapmadan, boynuna beşibiyerdeler takılmadan kızımı vermem diyen anne ve babalara, yoğun bakımda boğularak ölen zavallı insanları göstermek lazım.........
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir