Medimagazin logo

Hematoloji hemşiresi Nuray Aydoğmuş'un oğlu lösemiyi yendi

İzmir’de hematoloji hemşiresi olan Nuray Aydoğmuş, oğlu Onur’un lösemi olduğunu öğrenince yıkıldı. Onur, gerçekleştirilen ilik nakli sayesinde yaşama dört elle tutundu
Kaynak: Sabah
Hematoloji hemşiresi Nuray Aydoğmuş'un oğlu lösemiyi yendi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir'de oturan, Ege Üniversitesi'nde hematoloji hemşiresi Nuray (35) ve görme engelli Ali Aydoğmuş (38) çiftinin büyük oğulları Onur, yaklaşık 4 yıl önce halsizlik ve karın ağrısı şikayeti yaşadı. Onur'a çeşitli tetkikler yapıldı. Yıllarca lösemili çocukları tedavi eden hemşire Nuray Aydoğmuş, yapılan tahlillerin sonucunda oğluna lösemi tanısı koyulduğunu öğrendi. Teşhis sonrasında aynı hastanede tedaviye alınan Onur'a annesi refakat etti ve yaklaşık 1 buçuk yıllık bekleyişin ardından uygun donör İsrail'de bulundu. Onur'un doğum günü olan 20 Haziran'da sevinçli haberi alan aile, oğullarının yeniden sağlığına kavuşması için gün saymaya başladı. Ardından aynı hastanede yapılan operasyonla uygun ilik Onur'a nakledildi.

'KİMSE VAZGEÇMESİN'

Şimdi ise Onur'un sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen anne Nuray Aydoğmuş, "Şimdi sadece kontrollerimizi yaptırıyoruz. O zor günler ise unutulmuyor. Gün içinde binlerce lösemili çocuk görüyorum ama insan konduramıyor, 'Benim çocuğuma olmaz' diyor. Bu süreçte o ailelerin hepsini çok daha iyi anladım. Onur sağlığına kavuştu, ben de pandemi döneminde görevime devam ettim ve onu korumak için bütün tedbirlerimi aldım" dedi. Pandemi sürecinde çalışmaya devam ettiğini söyleyen anne, "Oğlum için çok dikkat ettim. Hala da dikkat ediyorum çünkü hastalık bitmedi. Bu dönemde koronavirüs endişesiyle kök hücre donörü olmaktan vazgeçen çok kişi ile karşılaşıyoruz. İnsanlar korkmasınlar. Hastane personeli hijyene çok dikkat ediyor. Hastaneler bir marketten daha temiz. Özellikle nakil birimlerinde çok daha titiz davranılıyor. Çocuklarımız ölüyorlar. İnsanlar korkmasınlar, donör olmaktan vazgeçmesinler" diye konuştu. Görme engelli baba Ali Aydoğmuş ise, "Çocuğunuza bir teşhis konuluyor ve o anda durup üzülme lüksümüz olmuyor. Ama kötü günler geride kaldı" dedi.
 

nuray aydogmus
ilik
losemi
hematoloji hemsiresi
Yorum (1)
Ethem
Allah şifa versin.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir