Medimagazin logo

İSTAHED Başkan yardımcısı isyan etti... Covid-19 ile mücadele eden doktora maaş kesintisi şoku!

İstanbul Aile Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Tamur, Koronavirüse yakalanan bir hekime uygulanan maaş kesintisine sosyal medya hesabından isyan etti.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İSTAHED Başkan yardımcısı isyan etti... Covid-19 ile mücadele eden doktora maaş kesintisi şoku!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Aile Hekimliği Derneği ISTAHED Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Tamur, Covid-19'a yakalanan bir aile hekiminin maaşında yapılan kesintiye tepki gösterdi.

Maaş kesintisinin iptal edilmesi gerektiğini ifade eden Tamur, aynı sorunu yaşayan çok sayıda meslektaşlarının olduğunu söyledi.

Tamur, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

''Benim önerim bu konu ile ilgili detaylı bir yol haritası çizip ortaya net somut bir plan koyalım. Gerekirse bakanlıkla irtibata geçelim. Can derdindeyken bir de bu kesinti problemiyle uğraşmak zorunda kalmayalım.''

Tamur, maaş kesintisi şoku yaşayan meslektaşının paylaşımlarını kendi hesabından takipçileriyle paylaştı.

istahed
mustafa tamur
covid
aile hekiminin maasinda yapilan kesinti
maas kesintisi
Yorum (3)
dr.mikro
Tüm hekimlere en az sözleşmeli hekim maaşı verilmelidir.Bu olmadıkça bu sorunlar devam eder.Yıllık izin al kesinti rapor al kesinti olacak şey değil.Bir hastane düşünün aynı branşta sözleşmeli hekim meslektaşının iki katı askeri hekim üç katı maaş alacak böyle fark olur mu? 1/4 uzman hekim temel maaşı 4.500-4.600 TL bu utanç daha ne kadar devam edecek?
34
Cevapla
s akın
15 sene önce aldığımız döner sermayenin yarısını bile alamaz olduk.Sabitleri de arttırmıyolar.Kazancımız iyice eriyor.Acil bir düzenleme yapılması gerekiyor.
20
Cevapla
erol h.
çoğu hastane pandemiden dolayı ek ödeme veremez durumdayken üstüne hekimler arasındaki ücret farklılığıda kamu hastanelerinde hekimler arasında sıkıntı yaratmakta, motivasyon kaybına yol açmakta ve verimli çalışmayı anlamsız hale getimektedir.askeri hekimlerin askeri görevlere gitmemesine rağmen sivil hekimlerin üç katı, sözleşmeli hekimlerin acillerde 3 günde bir gelmelerine rağmen diğer hekimlerden iki kat ücret alması ve ek ödemelerin sıfıra yaklaşması kamu hastanelerinde ciddi rahatsızlık yaratmakta ve özellere kaçmayı hızlandırmaktadır.sağlık bakanlığının bu durumu bir an önce çözümlemesi gerekiyor
24
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir