Medimagazin logo

Fahrettin Koca'dan Ek Ödeme ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazetecilerin sorusu üzerine ek gösterge, döner sermaye ve sağlık çalışanlarının maaşlarına zam talepleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Fahrettin Koca'dan Ek Ödeme ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakan Koca ek ödeme ile ilgili "Ek ödeme ile ilgili biliyorsunuz geçen toplantıda da söylemiştim, uzatıldı. Zannediyorum bir kaç gün içerisinde yayınlanmış olur. Bununla ilgili hem sahada filyasyon yapan hekimlerimiz dahil olmak üzere hem özellikle şu dönemde salgın döneminde bu hastalarla ilgili yoğun, acil, göğüs hastalıkları, dahiliye, çocuk ve benzeri gibi yoğun çalışan hekimlerle ilgili çalışanlarla ilgili bir düzenleme yapıldı, zannediyorum önümüzdeki günlerde yayınlanmış olur" dedi.

Atamalarla ilgili soru ise; sağlık çalışanları atamada bekliyorlar. Yakın zamanda bir atama müjdesi duyar mıyız?  Bakan Koca ise; Atamayla ilgili bir ihtiyaç durumuna göre, biliyorsunuz biz dört ay önce bir atama dönemi yaşamıştık. Ama önümüzdeki dönemde devreye girecek olan hastanelerimiz olacak. Biliyorsunuz Konya açıldı. İstanbulda benzer şekilde Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi bu haftasonu açılmış olacak. Seyrantepe benzer şekilde yakın zamanda açılmış olacak. Hastanelerin devreye girmesiyle alım söz konusu olacak.   

Döner sermaye konusunda ise; 3600 ek gösterge bunla ilgili genel bir çalışma var ama döner sermayenin kaldırılması gibi bir durum şuan söz konusu değil. Biz performansı daha etkin kılmak istiyoruz. Bu anlamda daha etkin bir performansı devreye sokmak anlamında bir düzenleme yaptık biliyorsunuz. 3600 Ek Göstergeyle ilgili sadece sağlık çalışanları için değil diğer benzer çalışanlarla ilgili bir çalışma var. Bizim şu dönemde üzerinde daha çok durduğumuz bu performansın şu dönemde sağlıklı bir şekilde devreye girmesini kolaylaştırmak olacak dedi.

alim
doner sermaye
atama
doner sermaye
Yorum (34)
Ahmet
Nedir bu sağlik çalışanlarıyla derdiniz. Milli Eğitim Bakanliğı bile aylardır ders anlatmayan bütün öğretmenlere ek ders ücretlerini tavandan verdi. Ama Sağlık Bakanlığı ne yapıyor. Pandemi ile en ön saflarda uğraşan sağlık personeli arasında ayrım yapıyor. Kardeşim hastanede çalışan herkes normal poliklinik bile yapıyor olsa covid için risk altındadır. Sizler değilmisiniz bangır bangır asemptomatik taşıyıcılardan bahseden. Pandemi hastanesinde çalış, bütün hastane covid (+) hasta dolu olsun. Ama belirlenen branşlarda değilsen döner alma.
205
Cevapla
mikrobiyoloji
Covid le en ön saflarda çalışan birimler sadece klinik birimler mi? Mikrobiyoloji gece yarılarına kadar PCR çalışsın , onların kontrolü, girişleri vs canla başla uğrassın adını bile anan yok. kadro ünvan katsayısını düşürdüler aldığımız ek ödeme komik rakamlar. Böyle bir bir branşa ihtiyaç yoksa yada Covid de görev almıyorsa kapatın uzmanlığını olsun bitsin. Herkes doktor biz değiliz , yeter bu ayrımcılık.
60
Cevapla
Ali GÜNEY
covid ile direkt baglantili ilan hastanin agiz,yutak bogaz ve tükruguyle dirwkt twmasta olan diş hekimlerinden hic bahsetmemis yine.
30
Cevapla
muzaffer
ben şu anda dört sene önce aylık toplam gelirimin daha altında kazanıyorum. kelime oyunlarıyla hekimler arasındaki iş barışını bozarak habire saçma sapan bir sistemi dayatıp iyi birşeyler yaptık diye konuşuyorlar. iyi bir şey yapmak istiyorsanız dünya genelinde hekim ve diğer sağlık personellerinin gelirlerinin en az yüzde elli arttığını görürsünüz. ona göre düzenleme yaparsınız. çoğu hastane döner sermaye dağıtamayacak artık. ekranda yalan söyleyerek nereye kadar insanları mağdur edeceksiniz.
62
Cevapla
İsmet Erkuş
Sayın Dr Ahmet bey Sizleri okutup buralara getiren öğretmenlere saygı gösterin herkes bir öğretmen öğrenmiş hemen gündeme getiriliyorlar aynı şekilde devlet memuru olan herkes bu şekilde maaş aldı ayrıca evde EBA üzerinden ders verdiler.Okutup birçok bilim adamı yetiştiren öğretmenlerimize görevi ne olursa olsun saygısızlık yapmayalım.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir