Medimagazin logo

Bingöl'de 112 Acil Sağlık ekibine taşlı sopalı saldırı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde görevli 112 Acil Sağlık ekibine, hastaneye ulaştırmak üzere adresine gittikleri hastanın yakınları saldırdı.
Bingöl'de 112 Acil Sağlık ekibine taşlı sopalı saldırı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Baglıisa köyüne bağlı Ulukapı mezrasında attan düşen 17 yaşındaki Mikail Tungal'ın yakınları, durumu 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirdi.

Olay yerine giden sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Tungal'ın, düşme sonucu beyin kanaması geçirdiği belirlendi.

Hasta yakınları, sağlık ekiplerinin geç geldiğini iddia ederek ambulansın camlarını taş ve sopalarla kırdı ve sağlık çalışanlara fiziki müdahalede bulundu.

Sağlık ekibi, olay yerine gelen jandarmanın araya girmesinin ardından Mikail Tungal'ı Karlıova Devlet Hastanesine götürdü. Tungal, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Ölüm haberini alan hasta yakınları, hastanede de arbede çıkararak camları kırdı. Araya giren güvenlik güçleri hasta yakınlarını uzaklaşırdı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

112 acil
sağlıkta şiddet
bingöl
Yorum (4)
bozeren
böylelerinin sağlık sisteminden faydalanmasını ücretli hale getirmeden bu işler çözülmez
35
Cevapla
HAKAN
hayır böylelerine ne zaman savcıya hakime yapılmış gibi ceza verilirse o zaman durur
12
Cevapla
as
para ödemez bu tipler. daha sert olmalı. tamamen men edilmeliler. ancak o zaman anlarlar ve sisteme tekrar alınmak için yalvarırlar
11
Cevapla
dr
Bu mahlukatla uğraşmak gerçekten çok zor. Hemen içeri atacaksın. Soruşturma, saldırgan içerdeyken yapılacak, adli kontrol kaydı falan yok. Yeni ve etkili bir sağlıkta şiddete ceza yasası, yoksa sağlıkçı bırakmıyacak maganda. Sağlık hizmetine ücret ödiyecekler bu tipler, öyle bedava sağlık hizmeti yok. Parası da illa ki olmıyacağından karşılığını çalışarak ödiyecek. Nasıl mı ? Örneğin,acil servis kapısında ve covid servislerinde vatandaş teşrifatçılığı, güvenlik görevlisi... Hanyayı Konyayı bi anlasın maganda
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir