Medimagazin logo

Bakan Koca: 2021 yılı dünya genelinde 'Sağlık Çalışanları Yılı' olsun

Bakan Koca: "Sağlık çalışanlarımızın fedakar çalışmalarını bir nebze olsun taçlandırmak adına, 2021 yılının dünya genelinde 'Sağlık Çalışanları Yılı' olmasına ilişkin teklifimizi diplomatik kanallardan Dünya Sağlık Örgütü'ne de ilettik.
Bakan Koca: 2021 yılı dünya genelinde 'Sağlık Çalışanları Yılı' olsun
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, "Zaman zaman, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vaka sayısında artışlar görüldü. Ama bu artış, pandeminin hiçbir döneminde kontrolümüz dışına çıkmadı." dedi.

 Bakan Koca şunları söyledi:

Ülkemiz pandemi sürecinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü sağlık altyapısı ve mesleğine kendisini adamış fedakar sağlık çalışanları ile başarılı bir sınav vermektedir.

Sağlık çalışanlarımızın fedakar çalışmalarını bir nebze olsun taçlandırmak adına, 2021 yılının dünya genelinde 'Sağlık Çalışanları Yılı' olmasına ilişkin teklifimizi diplomatik kanallardan Dünya Sağlık Örgütü'ne de ilettik. Bu teklifimizin kasım ayında gerçekleştirilecek Dünya Sağlık Asamblesinde kabul edilmesini temenni ediyorum

saglik calisanlari yili
saglik bakani
Yorum (11)
Dişhekimi
Resmen dalga geçiyor.Karşıma geçmiş anama avradıma küfrediyormuş gibi hissediyorum.Köle muamelesi yapıyorlar milletin önüne atıyorlar.Sonra da böyle açıklamalar Allah tüm sağlık camiasına yardım etsin
83
Cevapla
Dr.mikro
Sayın bakan izinleri istifaları süresiz ucu açık yasakladınız ama iş ek ödemeye gelince bunu yapamadınız 3 ay tavan (adı tavan gerçeği sağlık çalışanları biliyor) sonra iki üç ay SIFIR TL ek ödeme.Neden ek ödemeyi pandemi süresince tavan diyemiyorsunuz.Kasım dan itibaren yine sıfır TL ek ödeme alacaklar biliyorsunuz değil mi?Sağlık çalışanı maaşı 3.200 uzman hekim 4.600 TL bu ülkede herşeyden vazgeçtik bari maaşları eğitim ve kariyere göre iyileştirin.
157
Cevapla
yabancı 1986
sayın bakan zaten siz türkiyede bu sağlık çalışanı yılı yaptınız,alkışlattınız sonra kişisel koruyucu donanım eksik geldi,sonra ek ödeme yapılmadı ama öyle bir imaj verildi ki sanki aile hekimlerine 3000 ödenmiş gibi ,vatandaş niye ararmıyorsun para da alıyorsun diyor,herşey için teşekurler aile hekimi olrarak
131
Cevapla
Dr.Cevdett
KİME NE FAYDASI OLACAK BUNUN? SAĞLIKÇILARA FAYDALI BİR ŞEY YAPMAK İSTİYORSANIZ EMEKLİLİĞE YANSIYAN ÜCRETLERİMİZİ ARTIRIN!!!
187
Cevapla
ibrahim bakır
Alkışta istemiyoruz 2022 nin sağlık çalışanı yılı olmasını da. COVİD i meslek hastalığı kabul etmek, sağlık çalışanlarından COVİD nedeniyle ölenlere şehit statüsü vermek çok mu zor? yoksa ekonominiz mi çöker?Daha adam gibi sağlıkta şiddeti önleyici yasa çıkaramadınız.
106
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir