Medimagazin logo

Sağlık Bakanı:İlk yerli aşımız Tetanos-Difteri Aşısı kullanıma hazır

Sağlık Bakanı: Uluslararası Standartlarda İlk Yerli Aşımız Olan Tetanos-Difteri Aşısı Kullanıma Hazır
Sağlık Bakanı:İlk yerli aşımız Tetanos-Difteri Aşısı kullanıma hazır
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklama: 

Yerelleşme ve millileşme politikası doğrultusunda Bakanlığımızın desteğiyle 2015 yılından beri yürütülen çalışmalar ilk sonuçlarını verdi. Uluslararası standartlarda üretilen ilk yerli aşımız kullanıma hazır.

Bakanlığımızın onaylayıp desteklediği proje ilk ürünlerini verdi. Teknoloji transferini de kapsayan aşı çalışması başarıyla sonuçlandı. Erişkin tipi Tetanos-Difteri aşısının tüm üretim süreçleri tamamen yerli imkanlarla tamamlandı. 

Ankara’nın Akyurt ilçesinde 2015 yılında başlanan proje kapsamında yüklenici firma Turk İlaç, ilk dolumu 2017’de yaptı.

İyi Üretim Prosesi (GMP) belgesi olan tesislerde antijen üretimi de dahil tüm süreçler yerli imkanlarla tamamlanarak üretime geçildi.

Gerekli kalite denetimleri yapılan ve uygunluğu onaylanan erişkin tipi Tetanos-Difteri aşısının ilk teslimatı Bakanlığımıza yapıldı.

Böylece yerli aşı üretiminin gündemde olduğu bir dönemde bu alanda önemli bir başarıya imza atılmış oldu. Yerlileşme politikası çerçevesinde başlattığımız yerli aşı üretimine yönelik süreç yeni müjdelerle devam edecek. Hayırlı olsun.

Dr. Fahrettin Koca
T.C. Sağlık Bakanı

yerli aşı
tetanoz
difteri
Yorum (1)
Ali Rıza Aktaş
Merhaba sevgili ve saygıdeğer okuyucular, Tetanaoz ve difteri aşısı daha önce Refik Saydam Hıfzı sıhha (Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünde ) yapılmıyormuydu??!! GMP şartlarında uluslararası standartlara göre ilk defa yapılıyor ise NEDEN Hıfzı sıhha şartları uygun hale getirilmiyor??!! Sağlık Bakanlığı resmi sitesinde AŞI nın tarihini anlattıkları sitede Hıfzı sıhha da Yapıldığı söylenen Difteri, tetanoz, yılan, akrep antiserumları Uluslararası standartta yapılıyor mu o zaman??!! Önce kaybettirilip sonra buldurularak neye hizmet ediliyor sizce!!?? Yapılan aşı daha önce yapılan aşı protokolünden farklı mı acaba ve yapıma kimler katkıda bulunmuşlar ve nerede istihtam ediliyorlar acaba??!! Bir resmi kurumda istihtam ediliyorlar ise neyin karşılığında bu katkıda bulunmuşlardır!!?? Bu bilginin ve teknolojinin devamını sağlamak için Sağlık Bakanlığınca nasıl tedbirler almıştır??!! Saygı ve sevgilerimle
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir