Medimagazin logo

Mahkemeden tartışmalı karar: Hemşire anne pandemi gerekçesiyle çocuğunun velayetini alamadı...

Ordu 2’nci Aile Mahkemesi, bir hastanede ambulans hemşiresi olarak çalışan annenin yanında kalan çocuğun velayetinin boşanma aşamasında olduğu eşine verilmesine karar verdi. Sağlıkçılar kararın emsal olmasından endişe ediyor.
Mahkemeden tartışmalı karar: Hemşire anne pandemi gerekçesiyle çocuğunun velayetini alamadı...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hürriyet'Ten Gizem Karakış'ın haberine göre; Ordu’da C.D. ve M.A.D. çifti karşılıklı olarak birbirlerine boşanma davası açtı. Bu süre içerisinde mahkeme geçici olarak çocuğun velayetinin anne C.D.’ye verilmesine karar verdi. Ancak baba M.A.D. eski eşinin ambulans hemşiresi olduğunu ve sürekli evlere girip çıktığını, çocuğunun salgın nedeniyle ağır risk altında olduğunu ifade ederek velayetin kendine verilmesi talebiyle 13 Temmuz’da mahkemeye başvurdu.

Ordu 2’nci Aile Mahkemesi, geçtiğimiz hafta Cuma günü ara bir duruşma açtı. Davada, M.A.D. “Çocuğumun kronik bir rahatsızlığı var. Her iki kulağında da tüp var. Bağışıklık sistemi düşük ve alerjik yapıda bir çocuktur. Bu nedenle velayetin, geçici olarak da olsa bana verilmesini istiyorum” sözleriyle durumu anlattığı bir dilekçe verdi. Mahkemece alınan kararda, koronavirüs hastalığının yüksek bulaşıcılığının göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çekilirken, “Geçici velayetinin babaya verilmesinin çocuğun yüksek yararına olacaktır” ifadesi yer aldı.

Sağlık çalışanları kararın emsal olmasından endişe duyuyor.

Haberin devamı için TIKLAYINIZ

pandemi
aile mahkemesi
mahkeme kararı
Yorum (2)
Sağlık Çalişaji
Bize vurmayan kaldımı?
13
Cevapla
Nilgün Yalçın
Bu çok büyük haksızlık. Karara itiraz edilsin. Sağlık müdürlüğü de hemşire hanımı madem daha az riskli bir yerde görevlendirsin. Bekar annelere biraz daha özen lütfen. Kadın hem canını dişine takıp hastalara hizmet etsin hem de cezalandırılsın. İşe bak!
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir