Medimagazin logo

Ek ödemelerin yapılması Resmi Gazete'de yayımlandı! Oranları ve kapsamı Sağlık Bakanlığı belirleyecek!

Sağlık çalışanlarına 1 Kasım'dan geçerli olmak üzere 2 ay süreyle ek ödeme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Ek ödemelerin yapılması Resmi Gazete'de yayımlandı! Oranları ve kapsamı Sağlık Bakanlığı belirleyecek!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığından:

Sağlık çalışanlarının döner sermaye sorunuyla ilgili bir haber Medimagazin'de dün paylaşılmıştı. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmelik değişikliği ile 2 ay süreyle (Kasım-Aralık) ek ödeme yapılması ve bu ek ödeme oranının Bakanlığın belirleyeceği kapsama alanındaki personele yapılacağı belirtildi. Sağlık Bakanlığının daha önceki 6 ayda olduğu gibi bu 2 ayda da tavandan ek ödeme yapılacağı düşünülüyor.


Sağlık Bakanlığı personelinde kime ne kadar döner sermaye ödeneceği belirlendi! İşte tam liste!


SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI SAĞLIK TESİSLERİNDE GÖREVLİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 4/3/2020 tarihli ve 31058 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 3 – (1) 1/11/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere iki ay süreyle yer ve/veya personel yönünden kapsamı ve oranı Bakan tarafından belirlenmek kaydıyla personele ek ödeme yapılabilir. Bu şekilde yapılacak ödeme tutarı toplamı mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçemez.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

son dakika
ek ödeme
Yorum (20)
okan dursun
Ben pandemi doktoru ve dışında kalanlar ayrımını anlamıyorum. Şuan bir genel cerrahi uzmanımız covid nedeniyle yoğun bakımda 5 arkadaşım serviste yatarak tedavi gördü. 20 nin üzerinde atlatan arkadaşım var. Marttan beri iki defa ateşli hastalık geçirdim. Birinde 8 aylık bebekle birlikte 39 derece ateşle o bir odada ben bir odada 10 gün yattık. Testim negatif bt şüpheli lezyon vardı. Evde kaderimizi bekledik. Karantina biter bitmez rutinlerine bakmak ve post covid semptomlar nedeniyle dahiliye poliklinikleri dolup taşıyor. testi negatif bt bulgusu olan bir hasta 5. gün dahiliye polikliniğine geldi. Sadece randevu bakarım deyip geçemiyorsun. Bugün 80 hasta baktım. normal poliklinik şartlarında 1 covid tanısı koydum. 20 den fazla post covid baktım. Göğüs ve enfeksiyon poliklinikleri kapalı bu hastalarda bizde. Ayrıca 10 uzman dahiliyecinin yarısı pandemi serviste. Bu gece nöbetçiyim. pandemi servis ve pandemi icapçıyım. pandemi mavi koda gidiyorum. madem hekimleri ayırıyorsunuz. bizi de tamamen pandemiden izole edin en azından ailemizi ve kendimizi koruyalım veya deyin ki pandemi süresince pandemi servis doktoru sabit şunu alsın diğerleri sabit bunu alsın deyin kapansın. Kimsenin tavan dönerde gözü yok. bir savaşın için deyiz. yeter ki ne yattığını ne zaman yattığını bilelim.
81
Cevapla
engin onur
neden 2 ay uzatıldı? 3 aylık olarak çıkıyordu , acaba yıl sonu hesap kapatma olduğu için mi böyle yapıldı yoksa uygulama bitirilecek mi?
28
Cevapla
Can K
İki aylık ek ödeme. Üstelik bu iki ay biteli 12 gün oldu bile. Daha sağlık bakanlığı oranları belirleyecek. Önceki oranlar yeterince adaletsiz idi, bakalım çalışma barışını daha ne kadar bozabilecekler. Geçen bu iki aylık sürede çalışanlar ne yaptı, ödemelerini, geçimlerini nasıl sağladı bunlardan söz eden hiç yok. Bu arada ocak, şubat ayları gündeme bile gelmemiş. Sanki 31 aralık itibariyle covid bitti. Bu ülkede her gün yaklaşık 10bin kişi covid tanısı alıyor ve bu değerler Türkiye dışındaki her ülkede paniğe neden olurken biz vaka sayımız az, açılalım gevşeyelim diyoruz.
73
Cevapla
Eslem eşen
11 yıllık diş hekimiyim.Poliklinikler devam ediyor çalışmaya.Çekim vs yapıyoruz.İşlem yaparken hasta ile burun buruna çalışıyoruz neredeyse.Gelen hiç bir hastaya pcr bakılmıyor.Bütün sağlık çalışanları risk altında.Pandemi yada pandemi dışı diye ayırım yapılması hiç adil bir uygulama değil.Çok yorulduk.yıprandık.Bir de ekonomik sorunlarla başbaşa bırakıldık.Eylül.ekim ayı için 950 şer lira yatırdılar.Ayıp gerçekten.Çoğu kurum esnek çalışırken bizim iş yükümüz kat be kat arttı.Bir meslek bu kadar ayaklar altına alınmaz
26
Cevapla
Yuruk
Medimagazin kutluyorum sizi, dün haber yaptınız bugün hemen genelge yayınlandı! Ama benim merak ettiğim son 1 aydır neden hiç ses etmediniz de dün haber oldu? Merak ettiğim bir konu daha neden hiç bir sendika, birlik tek kelime bir şey çıkıp demedi, basit bir yazılı açıklama ile geçiştirdi. Ben artık saldım ister versinler ister vermesinler ama bilinsin ki diğer tarafta tek tek alacağım...
30
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir