Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı personelinde kime ne kadar döner sermaye ödeneceği belirlendi! İşte tam liste!

Sağlık Bakanlığı personelinde kimlerin ne kadar döner sermaye edileceği belirlendi
Sağlık Bakanlığı personelinde kime ne kadar döner sermaye ödeneceği belirlendi! İşte tam liste!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından COVID-19 Pandemisi nedeniyle sağlık tesislerinde yapılacak ek ödemelerle ilgili esasları blirlenen yazı yayımlandı.

 

ek ödeme
dağıtım oranı
Yorum (6)
Şahin
Din Hizmetleri hariç bir öncekinin aynısı.Tek farkı İZİN YASAK,İSTİFA YASAK,EMEKLİ OLMAK YASAK.Ek ödeme % 42 .
31
Cevapla
hemşireler
İyi de bu aşıları hemsireler yapacak ,hemsireler ayrı efor çaba harciyak bunun bir karşılığı olmayacak mi sayın bakanlik.doktorlarin böyle bir görevi olmuş olsaydı onlara ait bir iş olsaydı hemen bir ek ödeme verilir vermek için herşeyi yapardınız şuanda covidde olduğu gibi o zman bizlerde bu aşılama 2 defa ve günlerce sürecek ve hemsireler olarak yaptığımız aşı karşılığında aynen doktorların yaptıkları müdahale muayane karşılığında aldığı ucretlendigi döner gibi bizlerede ücret verin aşı başına .madem bu salgının büyük yükünü biz hemsireler çekiyor ve yipraniyorsak bir karşılığı olmalıdır.covid sürüntüsü alan hekimler covid tavan ek ödemesi alırken,covid numunesi çalışan laborantlar tavan ek ödemesi alırken biz aşılama yapan hemşirelerde tavan ek ödemesi verilmelidir. Bu covid asilamalarinda biz hemsireler görev yapacak aşılayacaksak bizlerde covid tavan ek ödeme isteriz covid laboratuvarlarinda çalışan laborant lar bu ücreti alıyorsa biz hemsirelere de verilmelidir bizler daha yoğun daha riskli daha bulaşıcı bir yer ve kişilerle yakın temasta olacağımıza göre covid suruntu biriminde çalışan hekimler covid tavan ek ödemesi alıyorlar bizlerde bu aşılama dan dolayı ek tavan ödemesi yapılmalıdır biz hemsirelere Bu aşılama işleri görevleri içinde covid tavan ek ödemesi yapilmalidir sürün tü için doktorlara veriliyorsa biz hemsirelere de verilmelidir
19
Cevapla
dr.mikro
Aralık maaşım 4.600 TL AA haberine göre Ocak ta 9.300 TL maaş alacakmışım yani %100 zam maaşım yatınca bordromu ekleyip AA dan aradaki farkı rica edeceğim. Mesleğimin ve meslektaşlarımın bu kadar para ile anılması beni rahatsız ediyor. Aynı hastanede 657 hekim 4.600 TL maaş alırken sözleşmeli bu rakamın 2 katı askeri kökenli ise 3 katı maaş alıyor (tabi onlar çok küçük mutlu azınlık) bu adaletsizlik giderilmelidir. Tüm hekimlere sözleşme hakkı tanınmalı veya maaşları o düzeye çıkarılmalıdır. Bizlere eğitim ve kariyerimize uygun örn.hakim savcı maaşı versinler ek ödeme vs. onların olsun... Ek ödeme meseleside öyle ama algı ne çok çalıştılar çokta kazandılar.Gerçek rakamları ise sağlık çalışanları biliyor.Tavan dedikleri gerçekte yavana dönüşüyor.
63
Cevapla
Muhammet
Tabip dışı katsayı 2 alınır demiş ne anlama geliyor?
2
Cevapla
covid 19 pozitif Sağlıkçılar
Tüm sağlık çalışanlarının pandemideki en önemli sorunu covid 19 pozitif olanların meslek hastalığı olarak kabul edilmemesidir. Meslek hastalığı dedikleri şeyde illa ki hastaların ölmesi gerekmez. Nasıl yüksek sese maruziyete bağlı işitme kaybı meslek hastalığı ise veya tozlu ortamlarda çalışanlarda kronik akciğer hastalıkları meslek hastalığı kabul edilebiliyor ise Covid 19 da Bulaşıcı Hastalıklar grubundan meslek hastalığıdır ama ne yazık ki şu anda meslek hastalığı sayılabilmesi için ya ağır hastalık geçirmek ya da ölmek şartı aranıyor. Vücudumuzda onlarca hasar bırakan bu hastalık kim bilir ileride ne tablolara yol açmış göreceğiz. En azından hastalığı geçiren sağlıkçılara % 100 tavandan ek ödeme verselerdi. TAVANDAN EK ÖDEME HESAPLANMASI durumu bu hastalık nedeniyle çıkarıldı ise bu hastalığı geçiren sağlık çalışanlarına nerede çalıştığına bakılmaksızın neden tavandan ek ödeme verilmez. Riskli bölgede çalışan sağlık personelleri ek ödemeyi tavandan alıyor sorun yok ama diğer taraftan HASTALIĞI GEÇİRENLER zaten hastanelerde çalışırken hasta olmuş, yani Risk gerçekleşmiş, ama garip bir şekilde covid 19 bulaşan sağlık çalışanları ek ödemeyi tavandan alamıyor..."biri bana bunu açıklasın lütfen…”
50
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir