Medimagazin logo

Birinci basamakta kim ne kadar ek ödeme alacak? İşte ayrıntılar!

Birinci basamakta kim ne kadar ek ödeme alacak? İşte ayrıntılar!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüklerine gönderdiği yazıda COVID-19 Pandemisi nedeniyle yapılacak ek ödemelrin ayrıntılarını paylaştı.

 

son dakika
ek ödeme
birinci basamak
pandemi
Yorum (4)
Uzman hekim maaşı 9.300 TL mi?
Nerede 9.300 TL maaş? Aralık maaşım 4.600 TL AA haberine göre Ocak ta 9.300 TL maaş alacakmışım yani %100 zam maaşım yatınca bordromu ekleyip AA dan aradaki farkı rica edeceğim.Yazmıştım Ocak ayı bordroma baktım yatacak maaşım 5.197 TL aradaki fark 4.103 TL hani 9.300 TL olacaktı? Mesleğimin ve meslektaşlarımın bu kadar para ile anılması beni rahatsız ediyor. Aynı hastanede 657 hekim 4.600 TL maaş alırken sözleşmeli bu rakamın 2 katı askeri kökenli ise 3 katı maaş alıyor (tabi onlar çok küçük mutlu azınlık) bu adaletsizlik giderilmelidir. Tüm hekimlere sözleşme hakkı tanınmalı veya maaşları o düzeye çıkarılmalıdır. Bizlere eğitim ve kariyerimize uygun örn.hakim savcı maaşı versinler ek ödeme vs. onların olsun... Ek ödeme meseleside öyle ama algı ne çok çalıştılar çokta kazandılar.Gerçek rakamları ise sağlık çalışanları biliyor.Tavan dedikleri gerçekte yavana dönüşüyor.
26
Cevapla
İBRAHİM
Bahsedilen rakamlar maaş+dönersermaye sabit ödemesinin toplamı (X+ 4.444 TL gibi) .BAKANIMIZ biz SAĞLIK ORDUSUNA bir iyilik yapmak istiyorsa bu sabit ödemeleri maaşa ekletip Genel Bütçeden ödetsin. Faydası sabit dışı ek ödeme artışı+emekli maaşı artışı dır.
21
Cevapla
E. Z
Maaşın 9100 den az olduğunu yazan aa habere eksik paramı ver diyen meslekdaşım, tüm uzmanlara her ay sabit ödeme yatıyor, bu ay 4570 tl yattı, senin hesaba geçmiyor mu bu para yanlışlıkla başka hesaba mı yolluyorlar. İkisini toplayınca yazılan 9300 ün de üzerinde bir rakam oluyor, toplamayı bilmiyorsanız hesap makinesiyle teyit edin. Ama şunu derseniz ben size hak veririm, yalan yazmıyor derim. Şunu yazmış olsanız size hak veririm. Bu ücret 2 ye bölünmeden tek kalemde yatsa veya maaşın oranı çok daha yüksek olsa diyelim 5,5 a 4,5 değil de 8 e 2 olsa illa olacaksa. Yoksa kelime oyununa gerek yok, hepimiz ele geçen total paranın yazdığınız rakam olmadığını biliyoruz.
1
Cevapla
Uzman hekim maaşı 9.300 TL mi?
E. Z (Uz. Dr. ) MAAŞ bordonuza bir bakın emekliliğize yansıyan temel maaşınız ne kadar.Bahsettiğiniz sabit ek ödeme ek ödemenizden mahsuplaşılarak (düşülerek) yatırılan paradır adı üstünde ek ödemedir ve hastane döner sermaye gelirinden ödenir.Maaş dediğiniz şey emekliliğe temel alınan rakamdır ve bunun üzerinden emekli maaşı alırsınız.Bu yüzden emekli hekim maaşları bir çok mesleğe göre düşüktür.Toplamayı bilmemekle suçlamışsınız bende sizi okuduğunuz anlamamakla suçlasam hoş olur mu? Bence yorumumu bir kez daha okuyun..AA nın haberi veriş şeklide 1/4 uzman hekim maaşı 9.300 TL şeklindedir maaş artı sabit ödeme değil sapla samanı karıştırmayın.O zaman size soruyorum örn sözleşmeli hekim maaşı ne kadar söyler misiniz?
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir