Medimagazin logo

Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün saat 17.00'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleşecek
Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında saat 17.00'da gerçekleştirilecek. 

Bugün gerçekleşecek toplantı ile daha önce işaret edilen 1 Mart'ta, bazı illerde kısıtlamaların gevşetilmesine ilişkin yeni kararlar alınması bekleniyor. 'Yerinde karar' sürecine girilmesiyle birlikte iller bazında vaka sayılarının analizi ve aşılama oranları çerçevesinde değerlendirmeler sonucu, "düşük", "orta", "yüksek" ve "çok yüksek" olmak üzere dört ayrı risk grubu belirlenecek. Her 100 binde 35'e inen vaka sayısının olduğu illerde kontrollü olarak kısıtlamalar kaldırılacak. 

Yeni süreçle ilgili belirlenecek yol haritasının detaylarının, toplantı sonrası Sağlık Bakanı Koca'nın tarafından yapılacak basın açıklaması ile ayrıntılı olarak duyurulması planlanıyor.

 

koronavirus bilim kurulu
saglik bakani fahrettin koca
yerinde karar
Yorum (4)
Fatih Yılmaz
İstifa yasağı kaldırılmadan normalleşme sürecine giriliyorsa pes doğrusu.
22
Cevapla
Meraktan
Fatih Yılmaz bey sürekli israfa yasağı kalksın diyorsunuz ama merak ettim istifa edip ne yapacaksınız?Yani bildiğim kadarıyla kanunla yasaklanmadı istifalar sadece istifa taleplerini kabul etmeyin denildi.Benim anladığım kadarıyla bir kişi istifa edebilir fakat istifa dilekçesi kabul edilmeyeceği için 1 yıl tekrar memur olamaz tek yaptırım bu gibi e sizde istifa edip 3 ay sonra tekrar mı memur olacaksınız? Muayenehanecilik yapacaksanız o zaman tekrar memur olmayı zaten istemezsiniz?Gerçekten çok merak ettim yoksa istifa yasağında benim bilmediğim başka bir yaptırım mı var ki?
1
Cevapla
Fatih Yılmaz
Meraktan rumuzlu arkadaşım ilgi ve mız için teşekkür ederim. Usulünce ayrılmak istiyorum çünkü arkasından ne yapılacağı belli olmaz, ayrıca il sağlık müdürlüğü usulsüz ayrıldığım takdirde SGK oluru verilmeyecek şeklinde korku verdi. Özel hastaneye geçeceğim, SGK oluru şart. Birde usulsüz bir şekilde tanıdığım birisi ayrıldı, işe gitmeme ile özele başlaması yaklaşık 40 gün sürdü. Hep yasağın kaldırılması o kadar sürmez söylemleri ile böyle uzadı.
10
Cevapla
gökhan
olağanüstü hallerde istifa yasakken istifa ederseniz 657 sayılı kanun 95. maddesi uyarınca bir daha devlet memuru olamazsınız yazıyor.istifa sonrası tekrar devlet memuru olma hakkınızı elinizden almış oluyorlar.yani illaki bir hakkınız yeniyor.neden yedirelim hakkımızı 4 aydır çözülebilecek bir sorunu çözemeyenler için...
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir