Medimagazin logo

COVID-19'a karşı 45 gün önce aşı olan doktor hayatını kaybetti

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ali Rıza Şahap Barlas, koronavirüsü nedeni ile yaşamını yitirdi. Barlas'ın 45 gün önce COVID-19 aşısı yaptırdığı öğrenildi
Kaynak: Sözcü
COVID-19'a karşı 45 gün önce aşı olan doktor hayatını kaybetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul’da çalışan eski Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Rıza Şahap Barlas, koronavirüsü nedeniyle kaldırıldığı hastanede, 20 günlük yaşam mücadelesinin ardından 1 Mart günü yaşamını yitirdi.

İstanbul Tabip Odası üyesi olan Barlas’ın 1981 Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunlarından olduğu, Kadıköy Bağdat Caddesi’nde özel kliniğinde hizmet verdiği öğrenildi.

Üyesi Barlas için taziye mesajı yayımlayan İstanbul Tabip Odası, “Dr. Ali Rıza Şahap Barlas’ı 01 Mart 2021 tarihinde COVID-19 sebebiyle kaybettik. Acımız büyük. Değerli meslektaşımızın başta ailesi olmak üzere yakınlarının büyük acısını paylaşıyor, tüm hekim camiasına başsağlığı diliyoruz” dedi.

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklama yapan Türk Tabipler Birliği (TTB) de baş sağlığı dileklerinde bulundu.

AŞI OLUP ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Yaşamını yitiren doktor Barlas, COVID-19 aşısını 15 Ocak tarihinde olmuştu.

Barlas, aşının ardından “COVID-19 aşısını sizi ve kendimizi korumak için hemen yaptırdık. Lütfen aşınızı olun” çağrısında bulunmuştu.

covid-19
dr. ali riza sahap barlas
osmaniye devlet hastanesi bashekimi
Yorum (6)
hasan
Meslektaşıma Allahtan rahmet dilerim. Çok üzüldük. Maalesef salgın son derece şiddetli devam ediyor. Bende ağır bir COVID-19 geçirdikten sonra ancak iyileşebildim. Yoğun bakım süreci çok ağır, ölüp kurtulmak istidedim, ancak, çocuklarım öksüz kalmasın diye kendimi zorlayarak yaşam savaşı verdim ve önerilen herşeyi yaptım. Tabipler birliğininde sahaya inip korunma ve tedavi hizmetlerine bu dönemde aktif olarak katılmasını özlemle bekliyorum. Gevşemeden kurallara uyalım. Aşılar hızla yapılmaya devam etsin, çünkü %80 oranında koruyor. Belediye çavuşları halka maske dağıtsın, kurallara uymayanları uyarsın. Kısacası bu ağır hastalıktan korunmak için herşeyi yapalım.
14
Cevapla
Nörşirurji
Allah rahmet eylesin. Aşı 25. Günde korumuyor. Benim de Aşının 2. Dozundan 10 gün sonra yaptırdığım antikor testi negatif çıktı. Sorun aşıda mı yoksa test yöntemindemi merak ediyorum.
8
Cevapla
murat 124
Nörşirurji (Emekli) efendim bir buyugumuzun dedigi gibi cok da sey etmemek lazim. sizin de malumunuz bu virusler icin bayagi hazirliksiz yakalandik. tr de elektron mikroskobu goren insan sayisi saibeli virusler uzerinde calisan sayisi sinirli bu virusu calisan sayisi var mi yok mu belli olmadigi icin butun bilgilerimizi klinik gozlem ve yurtdisinda ne derlerse oradan ediniyor gibiyiz. ulke saglik sistemleri ve uzmanlik dernekleri belli katkilari ile yolumuzu aydinlatiyorlar saolsunlar.bu testler icin de standartlar henuz oturmus degil..hic mubalagasiz 100 lerce farkli test kiti oldugu soyleniyor bunlarin da neyi ne kadar olctugu saibeli..olcemedikleri zaman da olmadigi anlamina gelmiyor. kibarca caniniz cekiyorsa yaptirin ama aa yaptirdim 2 cikti ile oo benim test 2000 i vurmus sahane olmus bunyem gibi bir degerlendirmeye cok da girmemeye calisin ..isin ilginci testte negatif cikmaniz aa asi tutmamis vs olarak degerlendirilmiyor. en yalanindan bile bir asi olmussaniz hasbelkader - asilarin da ne yaptigini henuz cok da kestiremedigimiz icin yada bizimle paylasmadiklari icin- elimizdeki imkanlarla nispeten korunabildigimiz kadar korundugumuzu varsayiyoruz. ama tedbirimizi de elden birakmiyoruz.
0
Cevapla
se
Aşılama hastalığı önlemiyor ve hastalık başladıktan sonra, risk faktörleri de varsa, ölüm riski devam ediyor olabilir. Aşılama %100 ölüm riskini ortadan kaldırıyor mu bence zor. Meslektaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum.
4
Cevapla
ömer hayyam
allah rahmet eylesin , aşı ölümü %100 engellemiyor !
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir