Medimagazin logo

İstanbul’da COVID-19'a yenilen doktor, memleketinde babası için ayrılan mezara defnedildi

İstanbul'da korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu, memleketi Adana’da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Ergenoğlu’nun, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden emekli babası Prof. Dr. Fuat Ergenoğlu için ayrılan mezarlığa defnedildiği öğrenildi
Kaynak: İHA
İstanbul’da COVID-19'a yenilen doktor, memleketinde babası için ayrılan mezara defnedildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yaklaşık 3 aydır İstanbul’da özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde Covid-19 tedavisi gören 54 yaşındaki Prof. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu, geçen gün hayatını kaybetti. Cenazesi memleketi Adana’ya getirilen Ergenoğlu için Çukurova Üniversitesi Mezarlığı’nda tören düzenlendi.


Prof. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu COVID-19'dan hayatını kaybetti


Tören sırasında yakınları gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından Ergenoğlu’nun cenazesi Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden emekli babası Prof. Dr. Fuat Ergenoğlu için ayrılan mezarlığa defnedildi.

Gazetecilere konuşan anne Ayfer Ergenoğlu (81), "Allah’ım kimselere evlat acısı vermesin. Bittim ben. Sıra benimdi, ona nasıl sıra geldi. Allah’ım beni affet. Dayanılmaz bir acı. Nur gibi bir çocuktu, herkese dokundu benim yavrum. Kimselere bir şey yapmadı, hasta kurbanı oldu” diyerek gözyaşı döktü.

Baba Fuat Ergenoğlu (84), “Ömrünün baharında gitti. Bunca sene uğraştı, didindi, tam vatanına, evlatlarına faydalı olacak bir dönemde gitti. Bunlar birer kahraman ama bunu bilen yok. Bir bilebilseler” diye konuştu.

2 çocuk babası olan Ergenoğlu, 14 Eylül 2020'de sosyal medya hesabında maske uyarısında bulunmuştu. Ergeroğlu, "Maskesiz olmaz. Lütfen, herkes koşulda maske takmaya, el hijyenine ve sosyal mesafeyi korumaya dikkat edelim" demişti.

prof. dr. mehmet umit ergenoglu
covid-19 tedavisi
Yorum (4)
türkay özcan
Başımız sağolsun nur içinde yatsın bir sağlık çalışanını daha yitirdik ölüyoruz fakat duyan ve umursayan yok
9
Cevapla
Acilci
Allah rahmet eylesin ve sabır versin. Babam ne güzel demiş kıymet bilinmiyor diye. Güzel ülkemde ancak çalışana yük bindirilir, şikayet edilir, yönetim puanını keser. Çalışmayana kimse ilişmez şikayet edilmez, bi de torpil buldumu emekli oluncaya kadar yönetici. Allah rahmet eylesin güzel insan inş öbür tarafta hak ettiğin tüm güzellikleri alırsın...
10
Cevapla
Prof Dr Cemalettin CAMCI
İhtisas arkadasımdı. Allah gani gani rahmet eylesin... Erken kayıp Anne baba ve kardesi Mete ye sabırlar diliyorum...
4
Cevapla
Papatya
Yaşlı ana babaya içim acıdı. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir