Medimagazin logo

Yalova'da ilginç olay: Operasyonla alınan dalağın kargoda zarar gördüğü iddia edildi

Yalova'da bir hastanın dalağının, hastanede operasyonla alınmasından sonra teşhis için İstanbul'a gönderilirken zarar gördüğü iddiasıyla başlatılan inceleme sonucunda hastaneye idari para cezası uygulandı.
Kaynak: AA - Sıtkı Yıldız
Yalova'da ilginç olay: Operasyonla alınan dalağın kargoda zarar gördüğü iddia edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Şiddetli karın ağrısı nedeniyle gittiği özel hastanede dalak büyümesi tanısı konularak ameliyat edilen Ahmet Kıral (55), patoloji için hastanede tarafından İstanbul'a gönderilen dalağının karton kutuya koyulduğunu ve dalağının kutu içinde patlayınca çöpe atıldığını ileri sürerek hastane hakkında şikayetçi oldu. Şikayet üzerine ​​​​​​​İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da hastane hakkında inceleme başlatıldı.

Yalova'da bir özel hastanede yapılan operasyonla dalağı alınan Ahmet Kıral'ın (55) avukatı Yakup Taşçı, gazetecilere, müvekkilinin kargoda zarar gören dalağı için İl Sağlık Müdürlüğüne  şikayette bulunduklarını söyledi.

Şikayet sonucunda yapılan incelemede söz konusu hastaneye idari para cezası uygulanmasına karar verildiğini anlatan Taşçı, "Bu konu ile ilgili olarak güzel bir gelişme olmakta ise de İl Sağlık Müdürlüğünün hastanenin bu yöndeki insan sağlığını ve sağlık mevzuatını hiçe sayacak hareketinin, idari yaptırımlar arasındaki en küçük yaptırım ile cezalandırması açık bir şekilde yanlıştır." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına yaptıkları başvuruda dosya kapsamında adli tıp raporunun da alındığını anlatan Taşçı, şunları kaydetti:

"Adli tıp raporunda bizi hayretlere düşürecek sonuçlara varılmıştır. Dosya incelendiğinde adli tıp tarafından, insan organın karton kutuda, standart kargo olarak özel yetkilendirilmemiş kargo şirketleri tarafından taşınmasını tıbba uygun bulmuştur. Adli tıp raporunun içeriği incelendiğinde tam olarak standart kargo olarak bir insan organının, karton kutuda taşınmasının nasıl tıbba uygun olduğu tarafımızca hiçbir şekilde anlaşılamamıştır. Bu kapsamda tarafımızca gerekli itirazlar Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına yapılmış olup inceleme sürecindedir. Adli tıp ve Yalova İl Sağlık Müdürlüğü kararları arasındaki çelişki, adli tıbbın tıp bilimi uygulamalarına aykırı kararı bizi bu dosyada büyük bir adaletsizlikle karşı karşıya bırakmıştır."

yalova
dalak
kargo
özel hastane
i̇l sağlık müdürlüğü
Yorum (5)
DR
Alınan organ hastalık nedeniyle alınmış, patoloji incelemesi için gönderilmiş numunedir. Organ nakli için kullanılmayacak!. Kişinin mağduriyeti patolojik inceleme olmadan alınan numunenin kaybolmasıdır. Kişiden dalagın cıkarılması na neden olan patoloji ve kilinik ön tanı incelemeden sonra kesin tanıya dönecekti ve gerekirse ek tedavi uygulanabilecekti. takipte bir sıkıntı gelişmediyse ön tanıda problem yok demektir. Geçmiş olsun. Ancak haberin bu kadar medyada dillendirilmesi sağlıkcılara olan şiddetin körüklemekten başka bir işe yaramaz. Bu tür haberler Şiddeti hak ediyorlar düşüncesine hizmet ediyor. Bu haberlere yer verilmemeli.
22
Cevapla
virchow
özel hastaneler, patojiyi kendi bünyelerinde kurmak yerine hizmet alımı uyguluyor. bu hizmet alımının bir kurala bağlanması gerekir. kaiteli yakın yerlerde özel patoloji merkezleri varken en ucuz fiyatı veren yerlere yollar. hastadan ve sgk dan patoloji için aldığı paranın en düşüğüne yapacak yerler yollar. "3 kuruşa 5 köfte olursa böyle olur" işte.... a sınıfı hastaneler kendi patoloji merkezlerini kendi bünyesinde kurma koşulu getirilmelidir (içinde frozen ve immunohistokimya olması kaydıyla). ucuz etin yahnisi ne hatalar üniversite patolojiler konsultasyonda çıkıyor. hastadan a sınıfında yükle para al, sinekten yağ çıkarır gibi en ucuz fiyatı veren uzak yerlere yolla. ey hastane patronu patolojiden yağ çıkarma. patoloji sana para kazandırmaz,prestij kazandırır. özel hastane doktorları kendi yakınlarından aldığı örnekleri çalıştığı hastanenin hizmet alımıyla anlaştığı yere postayla incelemek için yollamaz. ya bulundukları ilin üniversite hastanesine ya da o çevrede güven vermiş özel patoloji laboratuvarına elden teslim eder
16
Cevapla
Port
Özel uçakla gönderilmeli kanser deilse tekrar vatandaşa takilmaliydi tabi ücretsiz.
3
Cevapla
virchow
özel hastanelerin patoljide hizmet alımı için uzak yerlerle ucuz diye anlaşma yapmasının sonucu
8
Cevapla
hekimbaşı
Koç ,Acıbadem Ve bir kaç hastane daha kendi patolojileri kendi bünyesinde kurdu. Koç yüksek aylıklarla patolojinin alt birimlerinde yetkin (lenfoma ,akciğer ,sitoloji gib) öğretim üyelerini Çapa'dan trasnfer etti. Keza Acıbadem de öyle. Olursa özel hastanede patoloji böyle olmalı. Referans merkezi oldular. Medipark öyle yapmadı. Onkoloji bölümleri kuruyorlar. Patoloji yok. Onkoloji patolojisiz olmuyor hele akciğer ve meme. "Kişiye özgü ilaçlar " olarak tanımlanan kemoterapi ürünleri çıktı. bunun hangi hastada iyi geleceği ancak özel-moleküler-genetik patolojik incelemelerle yapılıyor. Varoş hastanesi olarak kalmak istemeyen hastane patolojiye önem vermeli. Yoksa al biypsiyi koy şişeye üstüne dök formalini. Ver kargoya 100 km öteye yolla. 30 gn sonra sonuç al. O günler geçti. Hastadan avuç dolusu para alıyorsun.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir