Medimagazin logo

Üsküdar’da doktora darp! Akılalmaz gerekçe: Sağlık raporu vermedi

Üsküdar'da aile sağlık merkezine gelen bir çift iddiaya göre sağlık raporu vermediği gerekçesiyle aile hekimine saldırdı. Doktor Alparslan Kılıç, yaşanan olayı anlattı.
Kaynak: DHA - Cengiz ÇOBAN-Ramazan EĞRİ
Üsküdar’da doktora darp! Akılalmaz gerekçe: Sağlık raporu vermedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay Doğancılar Aile Sağlık Merkezi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sağlık raporu almak için gelen çift, aile hekimi Alpaslan Kılıç'ın yanına gitti. Kılıç, hastanın başka bir yerde muayene olup test yaptırdığını ve rapor verme yetkisi olmadığını söyledi. Bunun üzerine Alpaslan Kılıç ile çift arasında tartışmaya çıktı. Hakaret ve küfür ettiği belirtilen çift, doktora saldırdı. Odada başlayan saldırı koridorda da devam etti.  Tekme ve yumruklu saldırıya uğrayan doktor kendini savunmaya çalıştı. 28 yıllık hekim Alpaslan Kılıç kendine saldıran çiftten şikayetçi oldu. Polisin yaptığı inceleme sonrası saldırganın koronavirüs testinin pozitif olduğu için izolasyonda olduğu belirlendi. İzolasyon sonrası çift hakkında işlem yapılacağı kaydedildi.

"Kovid testi verdiklerini ve muayene olduklarını söylediler"

Saldırıya uğrayan aile hekimi Alparslan Kılıç, "Geçen Perşembe günü, 6 Ocak'ta sabah 10.00 sıralarında iki kişi  odama girdi. Hastaneye gittiklerini, Kovid testi verdiklerini ve muayene olduklarını söylediler. Benden de rapor istediler. Ben de bu taleplerinin hukuki ve yasal olmadığını söyledim. Bunun üzerine ilgili kişi bana hakaret etti küfür etti. Ona odadan çıkmasını söyledim. Odadan çıkarken daha ağır küfürler etti. Bunun üzerine ben de o kapıya yöneldim. Ben kapıdayken koridordan koşarak gelip bana saldırdı. Bana yumrukla saldırdı. Ben de kendimi savunmak için karşı müdahalede bulundum. Daha sonra 'beyaz kod' verdim. Polis merkezini arayarak saldırganlardan şikayetçi oldum" dedi.

 

 

aile hekimi
kovid testi
sağlık raporu
izolasyon
darp
Yorum (12)
dr
Acilen yeni bir sağlıkta şiddet yasası çıkması şart. Bitirdiler, tükettiler hekimleri...
49
Cevapla
Pre emekli cerrah
Mesleğin başındaki arkadaşlarım ; ne yapın edin bu sistemin dışına çıkın.(yurt dışına mı çıkarsınız, muayenehane mi açarsınız birşey yapın) Mesleğin sonlarındaki arkadaşlarım ;biran önce bu sistemin dışına çıkın.( emekli olun ,sonra bir daha düşünürsünüz) Sistemde kalmak zorunda olan arkadaşlarım ,kendinizi ve ailenizi koruyun,önce zarar görmeyin,ilk fırsatını bulduğunuzda sistemin dışına çıkın.
64
Cevapla
SERHAN
Bu memlekette hekimlik yapmak artık imkansız başta meslektaşların sana düşman bir de dışardan bu tür saldırılar ben bir hakime bir savcıya yada başka meslek guruplarına saldırı haberini hiç duymuyorum yeter artık ya artık mahvettiniz sistem diye birşey kalmadı...
45
Cevapla
doktor
bu ülkede el birliğiyle doktorları hastaların önüne attılar.
55
Cevapla
Hakan
İş güvenliğim sağlanmadı diye hastaneye dava açmalısınız
39
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir