Medimagazin logo

İngiltere'de Kuş gribi

İngiltere Tarım Bakanlığı, karantina altındayken ölen papağanın kuş gribinden öldüğünü açıkladı
İngiltere'de Kuş gribi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İngiltere Tarım Bakanlığı, karantina altındayken ölen papağanın kuş gribinden öldüğünü açıkladı.


İngiltere Tarım Bakanlığı, karantina altındayken ölen papağanın kuş gribi testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

İHA
i̇ngiltere'de
kuş
gribi
Yorum (3)
Mustafa Demir
Burada ilaçtan bahsediyoruz değil mi? Yani kutunun üzerinde yazan markadan değil? Hiçbir eczacının doktorun reçeteye yazdığı ilacı değiştirdiğini düşünmüyorum kaldı ki böyle bir yetkimiz de yok.Ancak olası yanlış tedavi uygulamasını fark ettiğimizde (ilaç etkileşimleri gibi) sadece doktorla temas kurup görüş bildirebiliriz.Bu görüşü değerlendirip değerlendirmemek yine doktora kalmıştır.Ama reçeteye marka olarak ilaç yazıldığında bilimsel olarak kanıtlanmış eşdeğerliği olan yani aynı maddeyi aynı miktarda aynı dozaj biçiminde içeren bir başka markayı verme hakkım elbette var.Söz konusu olan tedaviyi sağlayacak olan etken madde değil midir? 500 mg Ornidazol ile mi tedavi sağlamaya çalışıyorsunuz?Alın size 500 mg Ornidazol: Biteral 500,Ornisid 500, Ornitop 500, Ornidone 500 vs... Yok hayır ille de marka olarak ısrarcı iseniz o zaman o işin altında başka birşey ararım ben...
4
Cevapla
Evren akol
Peki sayın eczacım mustafa bey.. Eczanenın eşdeğer ilaç verme çabasının ardında bişey aramazmısınız.. Mesela sipariş miktarı 1000 tl yı aşınca ilaç firmasından aldığınız piknik setini hastaya hediye etmeyi düşünmezmisiniz.. Tek akıllı sizsiniz dimi bu dünyada;)
6
Cevapla
LUTFİYE ALTUNTAŞ
hiçbir doktorun ilac yardımcı maddelerini değerlendirdiğini gormedim. eşdeğerlik testleri tamamlanmıs ve onaylarını almıs ilaçlarla neden bu kadar uğraşılır onu da anlayamıyorum. bu kadar cok sorun varken neden doktor ve eczacı karsı karsıya kalıyor? baska derdimiz mi kalmadı?
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir