Medimagazin logo

Geçici görevle gelen doktor, günde 200 hasta bakıyor

Van'ın Çaldıran İlçesi'nde doktor sıkıntısının devam ettiğini bildirildi. <br />Devlet Hastanesi'nin olmadığı ilçede, vatandaşlar tedavi için 1976 yılında meydana gelen deprem sonrasında İsveç hükümeti tarafından yaptırılan prefabrik sağlık ocağında hizmet alıyor
Geçici görevle gelen doktor, günde 200 hasta bakıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Van'ın Çaldıran İlçesi'nde doktor sıkıntısının devam ettiğini bildirildi.
Devlet Hastanesi'nin olmadığı ilçede, vatandaşlar tedavi için 1976 yılında meydana gelen deprem sonrasında İsveç hükümeti tarafından yaptırılan prefabrik sağlık ocağında hizmet alıyor.

Köylerle birlikte 60 bin nüfusu olan Çaldıran'da doktor olmaması sebebiyle maddi durumu iyi olan vatandaşlar, tedavi olmak için 100 kilometre uzaklıkta bulunan Van il merkezi ile Erciş İlçesi'ne gitmek zorunda kalıyor. Ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlar ise Çaldıran Sağlık Ocağı'nda tedavi olmak için sabahın erken saatlerinde kuyruğa giriyor.

Sağlık ocağında hizmetlerin yürütülmesi için 45 günlük geçici bir görevle Antalya Merkez Gücelova Sağlık Ocağı'nda gelen Dr. İsmet Bilgin ise bir günde 200 hastaya bakmak zorunda kalırken, zamanının büyük bölümünü reçete yazmakla geçiriyor.


Sık sık doktorların değişmesi vatandaşların tepkisine sebep olurken, Mehmet Emin Çelik isimli vatandaş ise "Babamı 3 ay önce sağlık ocağına getirdiğimde burada bulunan doktor akut bronşit teşhisi koymuştu. Verilen ilaçlardan sonra tekrar kontrole getirdiğimde o doktorun gittiğini gördüm. Yeni gelen doktorun ise başka bir teşhis koydu. Bu kez bu doktorun verdiği ilaç tedavisini uyguladıktan sonra yine kontrole geldiğimde bu kez yine aynı manzarayla karşılaştım. Ekonomik durumum da iyi olmadığı için Van'a ve diğer illere götüremiyorum. Devlet yetkililerinden biran önce buraya yeni bir atama yapılarak kalıcı bir doktor istiyoruz" dedi.


Bu arada, yıllardır inşaatı devam eden ancak depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıktırılarak yenisi yapılan Devlet Hastanesi binasının tamamlanması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde ilçeye gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, hastane inşaatının ödenek sorununun olmadığını, 2006 yılının yaz mevsiminde hizmete açılacağı söylemişti.
Öte yandan, Çaldıran İlçesi'ne son bir yıl içinde geçici görevle 14 doktor atandığı belirtildi.

İHA
geçici
görevle
gelen
doktor
günde
200
hasta
bakıyor
Yorum (1)
nurhan çalışkan
bence lisans tamamlama programı sağlık eslek lisesi mezunlarınada sunulmalıçeşitlik herkese sunulmalı.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir