Medimagazin logo

Hakkaride görev yapan doktorların Bakan'a maaş cevabı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde görev yapan doktorlar, Sağlık Bakanlığı'nın, "Bölgede görev yapan doktorlar 9 milyar maaş alıyor" sözlerine tepki gösterdi
Hakkaride görev yapan doktorların Bakan'a maaş cevabı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde görev yapan doktorlar, Sağlık Bakanlığı'nın, "Bölgede görev yapan doktorlar 9 milyar maaş alıyor" sözlerine tepki gösterdi.


Konuya ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yüksekova Devlet Hastanesi'nde görevli Uzman Doktor Mustafa Karabulut, bölgeye tayini çıkan doktorların çoğunun istifa ederek gelmediklerini söyledi.

Batı ile Doğu'daki doktorların aynı maaşı aldığını ifade eden Dr. Karabulut, doktorların açıklandığı gibi yüksek bir maaş alamadıklarını kaydetti. Pratisyen hekimlerin aylık 1-1.5 milyar arasında maaş aldıklarını belirten Karabulut, "Döner sermayeyle birlikte 30 tam gün çalıştığımızda 4 milyar alıyoruz. Ancak bütün doktorlar bu kadar almıyor. Örneğin bir göz doktoru, hastanede yeterince tıbbi malzeme olmadığı için fazla hastaya bakamıyor. Böyle olunca da maaş artı döner sermaye toplam 2 milyarı bulmuyor. Bakanlığın 'Doktorlar ayda 9 milyar maaş alıyorlar' sözleri üzerine de vatandaş her gün bize, 'Bu kadar maaş alıyorsunuz, hala ne istiyorsunuz?' diye sitem ediyor" şeklinde tepkisini dile getirdi.


Doktorların bu bölgeye neden gelmediği konusuna da açıklık getiren Karabulut, "Tayini çıkan biri, yerine başka doktor gelinceye kadar mecburen bulunduğu yerde kalıyor. Onun için de bazen 3-4 yıl tayini çıktığı halde mecburen kalan doktorlar oluyor. Benim 3 aydır tayinim çıktığı halde yerime başka bir dahiliyeci gelmediği için gidemiyorum. Bir de Doğu'ya doktorların gelebilmesi için Batı'dakilerle aralarında en az 3 milyar maaş farkı alması gerekir" dedi.

İHA
hakkaride
görev
yapan
doktorların
bakan'a
maaş
cevabı
Yorum (1)
yasemin çınar gers
merhaba .ben 16 yıldır hemşirelik görevimi sürdürmekteyim. gelişen ve hızla yenilenen çağımıza hem mesleki hem de insani vasıflarla katkıda bulunabilmek,bir adım daha iyiye imza atabilmek çerçevesinde meslağimin çok önemli bir yerde olduğunu düşünüyorum .gerek klinik,gerekse akademik çalışmalarla mesleğimizin en yenilik çi en dinamik ve en kendini geliştirmeyi görev bilen bir yapıya sahip olduğunu herkesin bilmesi gerektiğini düşünüyorum. yaşımız, çalışma şartlarımız ve çevresel faktörlerimiz ne olursa olsun biz hemşireler ve hemşire öğrenciler amatör ruhumuzu hiç kaybetmeden daha daha iyiyi- yeniyi ve doğruyu öğrenmeye-uygulamaya çalışmalı çalışmalıyız. tüm meslektaşlarımın ve bu mesleğe dahil olmak için öğrenim gören öğrenci hemşire arkadaşlarımın başarılarının devamını diliyorum.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir