Medimagazin logo

Hastanelere klinik şefi atamaları Anayasa Mahkemesi 'nden döndü

Anayasa Mahkemesi, Sağlık Bakanlığı'na sözleşmeli personel alımına ilişkin yasanın bazı hükümlerinin yürürlüğünü durdurdu
Hastanelere klinik şefi atamaları Anayasa Mahkemesi 'nden döndü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Anayasa Mahkemesi, Sağlık Bakanlığı'na sözleşmeli personel alımına ilişkin yasanın bazı hükümlerinin yürürlüğünü durdurdu.

Yüksek Mahkeme, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 5413 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ve Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu ile Sağlık Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davayı esastan görüştü.

Yüksek Mahkeme, Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerine klinik şefi ve klinik şef yardımcılığı kadrolarına ilgili dalda uzman olan profesör veya doçentlerin Sağlık Bakanlığı tarafından atanmasını öngören yasa hükmünün yürürlüğünü durdurdu.

Mahkeme, söz konusu yasanın sözleşmeli personelin çalışma usul ve esaslarını düzenleyen hükümlerinin yürürlüğünün durdurulması istemini ise reddetti.

İHA
hastanelere
klinik
şefi
atamaları
anayasa
mahkemesi
'nden
döndü
Yorum (1)
adnan köse
acilde 20 yıldır çalışan bir hekimim. hem hasta yönünden hemde çalışan olarak sistemi değerlendirmeye çalışıyorum. acile gelen en sakin insan bile ölüm korkusuyla geliyor. toplum olarak arabaya binince herkes nasıl kurt adama dönüşüveriyorsa acile gelincede aynan o oluyor. sizin bayramda hiç oturmadan 500. hastaya ve 17 saattir ayakta olmanız onu hiç ilgilendirmiyor. bunun yanında işin adli yönü, vicdani yönü, hastaların tehditleri,uzman hekimlerin cüzzamdan kaçar gibi acillerden kaçmalarımı; fakat en az asker veya polis gibi 24 saat çalişmamıza rağmen bizim yıpranma payımız veya erken emeklilik durumumuz yok. antalyada arka cebinde bıçak taşıyan açil hekimini açığa alan zihniyetki onaylamıyorum ama neden sorusunu sormuşlardır muhakkakki hepimizce malumdur. birde performans var? acilde performans olurmu? olur ama bence yanliş olur saygılar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir