Medimagazin logo

Recep Akdağ :Bundan sonra doğrudan atama yapmayacağız

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anayasa Mahkemesi'nin sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin yasanın bazı maddelerinin yürürlüğünü durdurmasıyla ilgili olarak, "Hukuk ne diyorsa onu yapmak bizim görevimizdir. Bundan sonra doğrudan atama yapamayacağız. Bu çok açık" dedi
Recep Akdağ :Bundan sonra doğrudan atama yapmayacağız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anayasa Mahkemesi'nin sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin yasanın bazı maddelerinin yürürlüğünü durdurmasıyla ilgili olarak, "Hukuk ne diyorsa onu yapmak bizim görevimizdir. Bundan sonra doğrudan atama yapamayacağız. Bu çok açık" dedi.


Bakan Akdağ, katıldığı Hasta Hakları konulu Sağlık Zirvesi'nin ardından basın mensuplarının soruları üzerine, Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerine klinik şefi ve klinik şef yardımcılığı kadrolarına ilgili dalda uzman olan profesör veya doçentlerin Sağlık Bakanlığı tarafından atanmasını öngören yasa hükmünün yürürlüğünü durdurmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Haberi gazetelerde okuduğunu ve henüz Resmi Gazete'de yayınlanmadığını belirten Akdağ, "Elbette ki hukukun gereğini yapacağız. Kanunun gereğini yapmak, başka hukuk oluştuğunda da onun gereğini yapmak bizim görevimizdir. Hukuk ne derse onu yapacağız. Büyük emeklerlerle profesör ve doçent olan ve daha önce ataması yapılan bu kişilerin, klinik şeflikleriyle ilgili bir problem yok" şeklinde konuştu.


Van YYÜ'ye ataması yapılan, ancak daha sonra Rektör Yücel Aşkın'ın tutuklanmasına tepki olarak istifa ettikleri belirtilen 6 klinik şefiyle ilgili kendilerini bir istifa bilgisi ulaşmadığını da söyleyen Akdağ, bu kişilerin ataması yapılırken, "Halka ne kadar hizmetleri olur" esasını ölçü aldıklarını dile getirdi.


Akdağ, "Hukukun gereği derken bundan sonra atama yapılmamayı mı kastettiniz?" sorusuna ise, "Gerekçeli karar doğrultusunda gerekenler yapılır. Doğrudan atama yapamayacağız çok açık" cevabını verdi.

İHA
recep
akdağ
:bundan
sonra
doğrudan
atama
yapmayacağız
Yorum (7)
Bülent Duran
Medimagazinin en güzel yazısı, tebrik ederim. Sevgi ve saygılarımla.
0
Cevapla
ihsan Burke
Tüm meslektaşlarımı bu tür duygusallığa ve sevgiye davet ediyorum, saygıdeğer hocamızı kutluyorum.
1
Cevapla
Aykut TUNCER
Sayın Hocam,çok duygulandım. 8 yıl önce kadın doğum asistanlığına başlayacağım günlerde, oğlunuz (sınıf arkadaşım) Levent Bey'in vasıtasıyla, mesleki öğütlerinizi almak, tecrübelerinizi dinlemek maksadıyla, sizinle evinizde tanışma fırsatım olmuştu. Yazdığınız herşey (mahalleniz, Tomy) gözümün önünde canlandı, bu anlamda ben den de bir parça koptu gitti. Üzüntünüzü paylaşıyorum. Saygılarımla...
0
Cevapla
Sibel Gögen
Sevgili Haldun Hocam,Uzun zamandır okuduğum en güzel yazılardan biri. Sağlık sektörünün sürekli karamsar ve kasvetli haberlerinden o kadar bunaldık ki, inanın yazınızla içimizi ısıttınız.Tomi'nin mezarını biran önce ziyaret etmek için sabırsızlandım.Sevgiyle kalın ve Tomi'nin yavrusunu bizler için de okşayın...
0
Cevapla
abdülkadir Bozaykut
Belki biraz da teknolojik yeniliklerin neden olduğu cemiyet hayatımızın her sahasında fazlasıyla boy gösteren degenerasyonun hepimizi etkisi altına aldığı günümüzde yazdığınız bu makale doğrusu içimizi ziyadesiyle ısıttı. İnsan sevgisinin hareket noktası hayvan sevgisidir derler.S izi hiç bir karşılık beklemeden seven ve ufacık cüssesyle korumaya çalışan başka bir varlık var mı acaba? Sizi ve tüm mahallenizi tebrik ediyor,minnet ve şükranlarımın kabülünü arzediyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir