Medimagazin logo

Hastane ve doktorların üçte birinin üç büyük ilde

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, hastane ve doktorların üçte birinin nüfusun önemli bölümünün yaşadığı Ankara, İstanbul ve İzmir’de toplandığını ifade etti.
Hastane ve doktorların üçte birinin üç büyük ilde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, hastane ve doktorların üçte birinin nüfusun önemli bölümünün yaşadığı Ankara, İstanbul ve İzmir’de toplandığını ifade etti.


Haziran ayı başı itibariyle Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan toplam hekim sayısının da 48 bin 205 olduğunu belirten Bakan Akdağ, bu hekimlerin 15 bin 38’inin (yüzde 31.195) üç büyük ilde bulunduğunu açıkladı.

Akdağ, yine bu üç ilde özel sektörde istihdam edilen hekim sayısının da 8 bir 589 olduğunu, bunun da Türkiye’de çalışan toplam hekim sayısının yüzde 11.6’sına denk düştüğünü kaydetti.

Recep Akdağ, Ankara, İstanbul ve İzmir’deki sağlık tesisleri ve hekim sayısının diğer illere göre dengesiz görünmesine karşın, bu durumun ülke ve bu illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin bugüne getirdiği doğal bir sonuç olduğunu belirtti.

DENGELİ VE ETKİN DAĞILIM

Akdağ, "Bakanlık olarak sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde verilmesi için gayret gösterilmekte, ülke düzeyinde dengeli ve etkin dağılımı için planlamalar yapılmaktadır" dedi.

Ülke genelinde toplam 6 bin 557 sağlık ocağı bulunduğunu belirten Bakan Akdağ, siyasi endişelerle geçmişte rantabl olmayan yatırımların yapılmasıyla bazı ocakların işlevsiz kalmasına yol açtığına dikkat çekti.

Temmuz ayı sonu itibariyle hemşire ve ebe sayıları hakkında da bilgi veren Sağlık Bakanı Akdağ, Sağlık Bakanlığı’nda; 38 bin 247 ebe bulunduğunu, 6 bin 775 kadronun ise boş olduğunu bildirdi. 38 bin 247 hemşirenin bulunduğunu, ayrıca 10 bin 645 hemşire kadrosunun da boş olduğunu açıklayan Akdağ, halen Maliye Bakanlığı’ndan vizeli kadro cetvellerine göre 2 bin 788 ebe ve 8 bin 118 hemşireye daha ihtiyaç olduğunu bildirdi.

"82 YILLIK EBE VE HEMŞİRE EKSİKLİĞİNİ GİDERECEĞİZ"

Akdağ, köy ve beldelerdeki hemşire ve ebe ihtiyacının tamamını gidereceklerini de şöyle açıkladı:

"Birinci beş yıllık hizmetimizin sonunda ebe ve hemşire ihtiyacımızın tamamını gidermeyi hedefliyoruz. Özellikle köy ve beldelerimizde bulunan sağlık ocağı ve sağlık evlerinin ebe ve hemşire ihtiyaçları tamamen karşılanacaktır.

Böylelikle köy ve beldelerde 82 yılda hiçbir zaman giderilemeyen ebe ve hemşire ihtiyacı hem yerinden, hem de tamamen karşılanacak, bu hayırlı hizmet de bizim dönemimize nasip olacaktır."

Hürriyet
hastane
ve
doktorların
üçte
birinin
üç
büyük
ilde
Yorum (1)
HÜSEYİN ŞEHİRLİ
söylediklerinize kismen katılıyorum ama. wiki--amcayı biraz daha açık edebilseydiniz keşke. bir kaç yıl önce büyük şeytan olan ülke bügün ulusalcı denen. takntılı bir kaç kişinin gürültüsünden .kurtulmak için sığınak oldu.mu.yoksa kaptanının gözü bağlı limandan lımana savrulmaktamı.bukalemunun sırrı ne zaman çözülür sizce hocam yeşili tanırdık ama sadece dolar olarak değil
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir