Medimagazin logo

Mağduriyet kelepçesini Adli Tıp taktı

Midesine kelepçe takıldıktan sonra hayatını kaybeden Ayhan Özkan'ın ölümünün aydınlatılması için gerekli Adli Tıp raporu 3 yıldır hazırlanamadı
Mağduriyet kelepçesini Adli Tıp taktı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Midesine kelepçe takıldıktan sonra hayatını kaybeden Ayhan Özkan'ın ölümünün aydınlatılması için gerekli Adli Tıp raporu 3 yıldır hazırlanamadı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde, fazla kiloları yüzünden midesine kelepçe takılan Ayhan Özkan, 3 yıl önce hayatını kaybetti. Özkan'ın eşi Hilal Özkan'ın şikâyeti üzerine ameliyatı yapan Dr. Halil Alış hakkında soruşturma başlatan Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, ölüm nedeninin belirlenmesi için dosyayı Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Ancak Adli Tıp'ın rapor yerine Özkan'ın tedavi gördüğü hastanelerle ilgili evrak eksikliği olduğuna ilişkin bir yazı gönderdiği öğrenildi. Bir çocuğu ile ortada kalan gözü yaşlı eş Hilal Özkan, "Savcılık davayı açmak için rapor bekliyor. Rapor ise 3 yıldır gelmiyor" diyerek feryat etti. Çorlu'da özel bir şirkette genel müdür olarak görev yapan 35 yaşındaki AyhanÖzkan, fazla kilolarından kurtulmak için 2003'te midesine kelepçe taktırmaya karar verdi. 110 kilodan 80'e inmek isteyen ve doktor Halil Alış'a muayene olan Özkan, ameliyattan kısa süra sonra rahatsızlandı ve ikinci bir ameliyatla alındı. Midesinde yırtık belirlenen Özkan tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Ancak dana sonra fenalaşınca kaldırıldığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde hayatını kaybetti. Özkan'ın ölümünden Op. Dr. Alış'ı sorumlu tutan ve savcılığa şikâyette bulunan Hilal Özkan, "Doktor Halil Alış, görevine devam etmektedir. Ölümün ardında karanlık bir perde olduğundan eminim. Adli Tıp Kurumu'na ikinci kez gönderilecek dosya sonucu hazırlanacak raporla ilgili de kaygı yaşıyorum" dedi.


Sabah
mağduriyet
kelepçesini
adli
tıp
taktı
Yorum (4)
murat
elinize ağzınıza sağlık. çok güzel izah etmişsiniz. anlayana tabi.
0
Cevapla
Hasan Akdemir
Sağlıkta gizli mobbing olduğu düşüncesinde değilim. Her hükümetin yaptığını fazlaca abartarak yapan ; sağlık çalışanlarını sindirme, depolitize etme ve yandaşlarını el üstü tutma işlemi var ki bu artık oturmuş sistematik bir yapı halini almıştır. Gizli yapılan şeyler birilerinden korkularak, kendisini savunmasına imkan bırakmamak için uygulanır, oysa hükümetimiz sağlık çalışanlarını, özellikle de doktorları aleni hedef gösterip SAĞLIKTAKİ TÜM SORUNLAR : DOKTORLARIN ANLAYIŞSIZLIĞINDAN, PARAGÖZLÜLÜĞÜNDEN, TEMBELLİĞİNDEN, HALKTAN UZAK OLMASINDAN KAYNAKLANIYOR şeklinde zihinlere açıkça işlemekte, gizli saklı birşey yapmadan mertçe de bunları medyada dile getirmekte, kanunları da bu çerçeve üzerinden düzenlemektedir.
0
Cevapla
DR. METİN
ÖNCELİKLE BU YAZIYI YAZDIĞINIZ İÇİN SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. SAĞLIK SİSTEMİYLE ALAKALI YAPILAN EKSİK VE YANLIŞLARI DETAYLARIYLA ORTAYA KOYMUŞSUNUZ...BEN 3 AY ÖNCESİNDE SİZİN YAZINIZA BENZER BİR YAZIYI YAZDIM ANCAK HALEN YAYINLANMADI...İÇERİK OLARAK AŞAĞI YUKARI NERDEYSE AYNIYDI. SADECE TEK ÖRNEK VERMEK İSTİYORUM DOKTORLARIN HALK ARASINDAKİ DÜŞTÜĞÜ DURUM İLE İLGİLİ OLARAK: 51 YAŞINDA AKLİ DENGESİ YERİNDE OLAN BİR HASTAM İNEĞİNİN AĞZINDA ÇIKAN YARA İÇİN YEŞİL KARTINI ALIP BANA GELMİŞTİ VE İNEĞİNE İLAÇ YAZMAMI İSTEMİŞTİ. KENDİSİNE VETERİNER OLMADIĞIMI VE OLSAM BİLE İNSANLARIN SAĞLIK KARNELERİNE İLACININ YAZILAMAYACAĞINI SÖYLEDİĞİMDE AĞZINA GELENİ SAYIP KAPIYI ÇARPARAK ÇIKMIŞTI. DOKTOR DEĞİLMİSİNİZ HEPİNİZ AYNISINIZ DİYE DEDİĞİNİ İSE HİÇ UNUTMUYORUM...SAYGILARIMLA.....!
0
Cevapla
Meal Çetin
Sayın Hocam Kaleminize sağlık.Mobbing aldı başını gidiyor.Performans Tıp Eğitimini bitirecek .Performans peşinde koşan bazı hocalarımız(?)cebini doldurmak ve mevcut yöneticilere yalakalık etme adına öyle abes şeyler yapıyorlar ki inanamazsınız.Öğrenciye vizit yaptırıyorum.Hocam abdominovajinal histerektomi ne demek kitaplar yazmıyor internette de bulamadım diyor.Yapılan ameliyatların yarısı fason.Ben nasıl tıp eğitimi yaptıracağım söyler misinis?Binlerce yanlışı öğrenen doktor adayı doğrusunu kimden ne zaman nasıl öğrenecek?Yoksa öğrenmeye hakkı yok mu?Devletin atadığı rektör bilmeyeni sınıf geçirmemizi istiyor.Evrim teorisini anlatana aba altından sopa gösteriyor.Doğruların mücadelesini verenler de üçkağıt ve komplolarla gizli değil Sayın Hocam açık mobbing uygulanıyor.Ben ve eşim bize karşı yapılanlara mobbing davası açmayı düşünüyoruz.Bu konuda bilgili iyi bir hukukçu arıyorum. Mobbingsiz günler dilerim
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir