Medimagazin logo

Kuş gribi 8 yerleşim biriminde

Tarım Bakanlığı Balıkesir Manyas ve Iğdır Aralık ilçesinden sonra, Iğdır merkez, Erzurum Horasan ve Merkez, Urfa Hilvan ve Üçüzler Köyü’nde de tavuk vebası hastalığı belirlendiğini açıkladı
Kuş gribi 8 yerleşim biriminde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Tarım Bakanlığı Balıkesir Manyas ve Iğdır Aralık ilçesinden sonra, Iğdır merkez, Erzurum Horasan ve Merkez, Urfa Hilvan ve Üçüzler Köyü’nde de tavuk vebası hastalığı belirlendiğini açıkladı.

Bakanlık hastalığın yeni görüldüğü yerlerde alınacak önlemleri içeren bir talimat yayınlayarak illeri üst düzeyde alarma geçirdi.
Talimat çerçevesinde Iğdır, Ardağan, Kars, Ağrı, Erzurum ve Şanlıurfa’da her türlü hayvan girişi ve çıkışı ikinci bir emre kadar yasaklandı.

Bu illerde karantina önlemleri alınarak riskli durumdaki kanatlı hayvanların itlafına başlandı. Buna göre Iğdır ‘da 1175, Erzurum’da 2817 ve Urfa’da 100 adet değişik türdeki kanatlı hayvan itlaf edildi. Dezenfeksiyon çalışmaları da devam ediyor.

Bakanlık, evlerinde kanatlı hayvan besleyen vatandaşların her türlü şüpheli kanatlı hayvan ölümlerini ihbar etmesini istedi.

İSTANBUL’DA KUŞ GRİBİ VAKASI YOK
İstanbul Tarım İl Müdürü Ahmet Kavak, ilde şu ana kadar kuş gribi vakasına rastlanmadığını bildirdi.
Kavak, yaptığı açıklamada, ölü kuşların bulunduğu yönünde zaman zaman kendilerine yapılan ihbarların il ve ilçe müdürlüğü elemanlarınca değerlendirildiğini, alınan numunelerin bölge laboratuvarı olan Pendik Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü’ne intikal ettirilerek, sonuçlarının takip edildiğini söyledi.

Bazı medya organlarında yer alan toplu kuş ölümleriyle ilgili haberlerin yeni bir olaya ilişkin olmadığını, daha önceden rutin şikayetlere konu olan yerlerle alakalı olduğunu kaydeden Kavak, bu şikayetlere ilişkin alınan numunelerin sonucunda da kuş gribi vakasına rastlanmadığını bildirdi.

Kavak, “İl Müdürlüğümüz, 8 ilçe müdürlüğü ve merkezdeki ekipleriyle beraber olası vakaları değerlendirmekte ve ihbarlar üzerine alınan numuneleri de enstitüye iletmektedir. İlimizde şu ana kadar kuş gribi vakasına rastlanmamıştır” dedi.
NTV-MSNBC
kuş
gribi
8
yerleşim
biriminde
Yorum (2)
hilal malçok
Teşekkür ederiz hocam, güncel ve önemli bir konuyu ele aldığınız için. Keşke bu sorun daha çok dile getirilse, MEB başta olmak üzere çocuklar, gençler okullarda '' bilinçli internet kullanılımı '' konusunda bilgilendirilse. Çünkü oyunları mükemmel oynayan çocuklarımız, ne yazık ki internette araştırma yapmayı, veri çekmeyi bilmiyor.
0
Cevapla
oğuz emre ongun
ben katılmıyorum bilgisayarla ilgilenip tarihlede ilgelenen var mesela ben 11 yaşındayım
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir