Medimagazin logo

ÜDS başvuruları bugün başlıyor...

Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) 2006-Mart dönemi başvuruları, bugün başlıyor
ÜDS başvuruları bugün başlıyor...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) 2006-Mart dönemi başvuruları, bugün başlıyor.

2006-Mart ÜDS Sınavı, Alman, Fransız ve İngiliz dillerinde, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere 3 ayrı alanda, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illeri ile Lefkoşa'da merkezi olarak ÖSYM tarafından yapılacak.

26 Mart tarihinde yapılacak sınav için kılavuz ve başvuru formları, 23 Ocak-1 Şubat 2006 tarihleri arasında üniversite rektörlüklerinden alınacak ve aynı adrese başvuru yapılacak. Sınavda 100 üzerinden 65 veya daha fazla puan alan doçent adayları, başarılı olacak.

Yabancı dil koşulunu karşılamak için doktora ve sanatta yeterlilik sınavına girecek adayların da ÜDS'ye girmeleri ve 100 üzerinden 50 veya daha fazla puan almaları gerekiyor.

ÜDS sonuçları yüksek lisans programlarına giriş için de kullanılabileceğinden, lisans programı mezunu ile lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrenciler de bu sınava girebilecek. Ancak bu öğrencilerin ilgili üniversiteden yüksek lisans programları için ÜDS sınav sonuçlarının kullanıp kullanmayacağını öğrenmeleri gerekiyor.

Milliyet

üds
başvuruları
bugün
başlıyor...
Yorum (1)
İG
Hocam ağzınıza sağlık. Lakin nefes tüketmeyin; herkes yaptığını bilerek yapıyor ve dayatıyor. Yani yolda hız yaoan vatandaş niçin cezalandırılır: Hayatları tehlikeye atıyor diye en basitinden. O halde 1) Yollar milletvekillerine has da bizler idareten mi kullanıyoruz. Böyleyse tabi ki hızı da gazı da vekillere ait olur. 2)Vekiller hayatları tehlikeye atmıyorlar mı ya da böyle bir sorumsuzluğa hakları mı var. Sahi ben oy verirken böyle bir sorumszuluk hakkını da tanıdım mı acaba? Son söz sevgili hocam siz istediğiniz kadar bayram haftası deyin onlar mangal tahtasından başka bir şey bilmezler...
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir