Medimagazin logo

Akdağ: Bu uygulamalarımıza hukuk ölçüleri içerisinde devam edeceğiz

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türkiye'de kuş gribi kesin teşhisiyle yatan hasta bulunmadığını ve son 3 haftadır bu yönde müracaat da olmadığını söyledi
Akdağ: Bu uygulamalarımıza hukuk ölçüleri içerisinde devam edeceğiz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türkiye'de kuş gribi kesin teşhisiyle yatan hasta bulunmadığını ve son 3 haftadır bu yönde müracaat da olmadığını söyledi.


Bakan Akdağ, partisinin merkez ilçe kongresine katılmak üzere dün geldiği Erzurum'da bu sabah bir basın toplantısı düzenledi. Çapa Restorant'ta basın mensuplarıyla biraraya gelen Sağlık Bakanı Akdağ, soruları da cevaplandırdı. Bakan Akdağ, Türkiye'de kuş gribi kesin teşhisiyle yatan hasta bulunmadığını ve son 3 haftadır bu yönde müracaatın olmadığını ifade etti.

Bakan Akdağ, "Dünya Sağlık Örgütü'nün bir takdiri de bu konuda geldi. Kısa sürede insanla ilgili vakaların sonlandırılması takdirle karşılandı. Bu konuda vatandaşın bilinçlenme düzeyinin artırılması ve siz basın mensuplarının katkıları oldu. Buna teşekkür ediyoruz" dedi.


Bakan Akdağ, Türkiye'nin Avrupa Bölgesi'ndeki 52 ülke arasında nüfus yoğunluğu bakımından hekim sayısı itibariyle sonuncu olduğunu ifade etti. Akdağ, "Bu gerçek yıllarca halkın gözünden saklandı. Mahkemeye giden tabip örgütü bu gerçeği halkın bilgisinden ve ilgililerin bilgisinden sakladı. İlgililer yanlış bilgilendirildi" diye konuştu.


Vatandaşların durum böyle olunca tedavi olmak için imkanların daha iyi olduğu batı bölgelerine yöneldiğini kaydeden Bakan Akdağ, buna izin vermeyeceklerini vurguladı. Hükümetleri döneminde bölgelerdeki doktor sayısının 1.5 kat artırıldığını ancak bunun yeterli olmadığını bildiren Bakan Akdağ, "Açık çok fazla. Bu uygulamalarımıza hukuk ölçüleri içerisinde devam edeceğiz. Ama bu hususta doktorlarımıza haksızlık yapılıyor. Hekim sayısı yetersiz olduğu için, doktorlarımız da sosyo ekonomik imkanları daha iyi olan bölgelerde çalışma ve buralarda kalma eğilimindeler. Ama doktorlarımız kendilerine kanunla devlet hizmeti getirildiğinde bundan kaçınmayacaktır. Nasıl ki, savcılarımız, hakimlerimiz, güvenlik görevlilerimiz, mülki idare amirlerimiz bu bölgelerde görev yapıyorlar, doktorlarımız da ülke insanımıza hizmet etmekten kaçınmayacaktır" şeklinde konuştu.


Bakan Akdağ, konuşmasının ardından toplantı sonunda hazırlanan testi kebabı satırla kırdı. Testiyi kırmasını önce AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman'dan isteyen Bakan Akdağ, milletvekilinin "Hükümet eliyle olmasında fayda var" demesi gülüşmelere yol açtı. Bunun üzerine satırı eline alan Bakan Akdağ, görevlilerin de tarif etmesiyle testiyi kırdı. Kırılan testiden çıkarılan kebap, Bakan Akdağ, milletvekilleri ve basın mensuplarına ikram edildi.


İHA
akdağ:
bu
uygulamalarımıza
hukuk
ölçüleri
içerisinde
devam
edeceğiz
Yorum (2)
Dr.Cevdett
Kayseri eğitim araştırma hastanesinin şimdiki eski binası yazınızda dediğiniz durumda.Yalnız bunun yanına devasa yeni bir acil binası dikildi.İhalesi yapılan 1500 yataklı yeni şehir hastanesi ise şehrin 15 km uzağında, terminalin yanında. Eskisi yıkılınca yerine acaba ne yapılacak?Şehir merkezinde 15 tane özel hastane olduğu için merkezin sağlık ihtiyacını bunlar gideriyor.Acaba eski hastanenin yerine yenisini yaparlar mı?
0
Cevapla
kani mutlu
Ülkede zihniyet değişmedi ki... Hastaneler şehir dışına taşınsa/yapılsa bile yine yeni yapılan hastanelerin etrafı iskana açılacak. Bu çok açık. Hem de tam Melih Gökçek mantığıyla... Önce su doldur suni gölet yap, sonra da etrafına sefer tası gibi gökdelenleri çık, daire başı en az 500 bin... Ankara'nın dört bir yanı bu mantıkla ne hale geldi.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir