Medimagazin logo

AMATEM'de ilk iki kent

Ankara Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Eğitim Merkezi'nde (AMATEM) tedavi gören madde bağımlılarının çoğu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden.
AMATEM'de ilk iki kent
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ankara Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Eğitim Merkezi'nde (AMATEM) tedavi gören madde bağımlılarının çoğu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden.

AMATEM Klinik Şefi Doç. Dr. Nesrin Dilbaz, "Birinci sırayı Gaziantep, ikinci sırayı Van alıyor. Hakkâri ve Kilis'te de oran yüksek. Eroin bağımlısı hastalarımızın 80'i Gaziantep, 23'ü Van, 12'si Kilis, 11'i Hakkâri'den. Bu sayı, Kocaeli, Mersin, Bolu, Çorum, Bilecik, Kırıkkale'de 1, Ankara'da 21 ve İstanbul için 5" dedi. Dilbaz, hastalardan edindikleri bilgiye göre bu bölgelerde eroin ve esrara kolay ulaşılabildiğini, 'kullanımın sosyal kabul gördüğünü' söyledi.

Radikal
amatem'de
ilk
iki
kent
Yorum (3)
AfterEight
Sayın Hocam, O dediğiniz olay sadece jinekolojik onkolojide oluyor. Bir de merkez olmayan yerlerde tüp bebek girişimi için. Tüp bebek merkezi olan hiçbir yer hastasını göndermez. Diğer çok ileri girişimlerde zaten meslektaşlarımız gerekli yerlere yönlendiriyor veya danışıyorlar. Onkolojide herkes cevval cerrah, optimal sitoredüksiyon oranı %100. Kimin ne yaptığı belli değil. Keşke "bana gönder" toplantılarını bu yönden daha açık yazsaydınız.
0
Cevapla
İsmail German
Burada çözüm entegre bir Türk Tıbbı oluşturmaya başlamaktır. Ben 15 senedir bu konuda kulis yaparım ama henüz sonuç alamadım. Bencillikten özgeciliğe değil "biz"ciliğe bile kolay geçilmiyor. Umarım çok zeki insanlardan oluşan camia içine girdiğimiz evrede "para" değil toplu davranış ve dayanışma göstermenin herkesin çok daha çıkarına olduğunu kısa sürede anlayacaklardır. Benim kestirimlerime göre 20 sene sonra nüfusun yaklaşık %30'u aç kalacaklar. Bunu, bu savı, öznellikten çıkarıp nesnel hale getirebilmek için ise simülasyon programları, kaynak kodu açık ve open domainde, herkesin katkı sağlayabileceği simülasyon programları gerekiyor ve bunu da yapmaya çaba harcıyorum.
0
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Sayın İsmail German'a teşekkür ediyorum. İzninizle tekrarlıyorum. "Entegre bir Türk Tıbı oluşturmak" "Umarım çok zeki insanlardan oluşan camia içine girdiğimiz evrede "para" değil toplu davranış ve dayanışma göstermenin herkesin çok daha çıkarına olduğunu kısa sürede anlayacaklardır" "Benim kestirimlerime göre 20 sene sonra nüfusun yaklaşık %30'u aç kalacaklar" Sayın meslektaşım İsmail German (R&D ) yazmış. Çok önemli saptamalar yapmıştır.Bakın daha önce yazmıştım ABD de sağlık sisteminde kriz çıkıyor ve biz ABD fetişizmine kapılmış gidiyoruz.Her yapılanı doğru bellemeyelim.Daha çok fikir eleştiri katılım ! Bilimsel yönteme göre "Entegre bir Türk Tıbı oluşturmak" ihtiyacı çok açıktır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir