Medimagazin logo

4 ay önce kurulan BEYİNDER, Avrupa İnme Birliği’ne üye oldu

Beyin damar hastalıklarının önlenmesi ve bu konuyla ilgili farkındalık yaratılması amacıyla Prof.Dr.Derya Uludüz önderliğinde kurulan Beyin Damar Hastalıkları Hasta Derneği (BEYİNDER), Avrupa İnme Birliğine (Stroke Alliance for Europe-SAFE) üye kabul edildi.
4 ay önce kurulan BEYİNDER, Avrupa İnme Birliği’ne üye oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünyada her yıl yaklaşık 795 bin kişi ülkemizde ise her yıl 40 bin kişi yeni veya tekrarlayan inme geçiriyor. Geçen her 40 saniyede bir kişi inme geçirirken; üç dakikada bir kişi de inme nedeni ile yaşamını yitiriyor. 

4 AYDA AVRUPA LİGİNE GİRDİ

Başta inme olmak üzere beyin damar hastalıklarının önüne geçilmesi ve  tedavisi konusunda hem hastaları hem de sağlık çalışanlarını bilgilendirmek amacıyla geçtiğimiz Ağustos ayında kurulan BEYİNDER, aynı amaçla Avrupa’da kurulan Avrupa İnme Birliğine üye kabul edildi.

6-8 Aralık 2017 tarihleri arasında Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de 30 Avrupa ülkesinden yaklaşık yüz delegenin katılımı ile gerçekleştirilen Avrupa İnme Birliği (SAFE) Çalışma Konferansı ve Genel Kurulunda BEYİNDER, Doç. Dr. Sibel Gazioğlu ve Doç. Dr. Erdem Gürkaş tarafından temsil edildi. Konferansta BEYİNDER çalışmaları bir sunum olarak Genel Kurulda anlatılırken, üyelik için de başvuru yapıldı. Konferansın ardından BEYİNDER’in üyelik başvurusu yapılan değerlendirmenin ardından kabul edildi.

 

 

ADIMLAR DAHA DA HIZLANACAK

BEYİNDER Genel Başkanı Prof. Dr. Derya Uludüz, SAFE üyeliği sayesinde inme üzerine yapılan farkındalık çalışmalarının yelpazesinin genişleyeceğini, inme hakkında daha kapsamlı etkinlikler düzenleneceğini ve bu sayede inmenin önlenmesi ve tedavisi konusunda önemli adımların hızlı bir şekilde atılabileceğini belirtti. 

Türkiye’yi bu konuda Avrupa’da temsil etmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Prof.Dr.Uludüz ‘2019 SAFE toplantısının Türkiye’de yapılması için başvurumuzu yapacağız. Avrupa’daki topluluklarla iletişimde olmak hem bizim tecrübemizi artıracak, hem de bizim projelerimizin diğer ülkeler için de örnek olması için çalışacağız’ şeklinde konuştu.

 

 


SAFE’in geçmişi ve tarihi
SAFE (Avrupa İnme Birliği), Avrupa çapında 20 hasta grubu tarafından inmenin önlenmesini Avrupa siyasi gündemine taşımak ve eğitim yoluyla inmeyi önlemek amacıyla Ekim 2004’te kuruldu.

Avrupa çapında inme hasta gruplarını temsil eden ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan SAFE, kurulduğu günden itibaren Avrupa’daki inme sayısını azaltmaya çalışmaktadır. Bir şekilde inme ile ilintili olan herkese ihtiyaç duydukları yardım ve desteği sağlamayı amaçlamaktadır. İnme ve hipertansiyon arasındaki bağlantıya dikkat çekmekte ve inme için diğer önemli risk faktörleri konusunda hem kamuoyu hem de tıp camiası arasında farkındalığı arttırarak inme ile ilgili ölüm ve sakatlıkların önlenmesine yardımcı olmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

beyinder
safe
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir