Medimagazin logo

Ambulans gecikince doktora zorla bunu yaptırdı

Adana’da bir kişi, tıp merkezinden hastaneye sevk edilmesi gereken annesi için ambulans geç kalınca doktoru "Sen de geleceksin, yolda ölürse ben mi müdahale edeceğim?" diyerek zorla ambulansa bindirdi.
Ambulans gecikince doktora zorla bunu yaptırdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde Seyhan ilçesinde bulunan bir tıp merkezinde meydana geldi. İddiaya göre, Harun Ç., annesi nefes darlığı çektiği için tıp merkezine getirdi. Tıp merkezinde Dr. Cemal Hasanoğlu, Harun Ç.’ye annesinin başka bir hastaneye sevk edilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine sevk için ambulans çağrıldı ancak iddiaya göre ambulans geç kalınca Harun Ç. sinirlenmeye başladı. Daha sonra gelen ambulansa Harun Ç.’nin annesi bindirildi. Bu defa Harun Ç, Dr. Cemal Hasanoğlu'na, ‘sen de geleceksin, yolda ölürse ben mi müdahale edeceğim?’ diyerek doktoru zorla ambulansa bindirdi.

Kentteki özel bir hastaneye gidene kadar doktoru zorla tutan Harun Ç, hastaneye varınca doktoru bıraktı. Konuyu polise bildiren Dr. Cemal Hasanoğlu, Harun Ç.'den şikayetçi oldu. İfadesi alınmak üzere karakola götürülen Hasanoğlu, "Silah zoruyla tutulmadım ama zorla götürdü" dedi. Harun Ç. ise gözaltına alındı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. 

adana
ambulans
Yorum (6)
Fatma Eren
Hekim arkadaşa geçmiş olsun.Maalesef sonuç belli.Beraat.Hasta psikolojisi her seyden onemli (!!!)
32
Cevapla
MEHMET AKDOĞAN
Popüler yerli dizilerden etkilenmiştir.
22
Cevapla
bekir
bu dönemde bu ülkede bu mesleği seçip yapan mazoşisttir. ahh bir geriye dönebilsem tıp yazacağıma 5 yıl tatil yapıp 5 yıl sonra herhangi başka bir meslek yazıp üniversite sınavına girseydim. eminim o 5 yıl kayıp yanıma kar kalırdı üstüne şu an hem maddi hem manevi olarak daha iyi olurdum.
26
Cevapla
mecburi
TTB 14 Mart ACİL Taleplerinden; III. TTB SAĞLIKTA ŞİDDET YASA TASARISI YASALAŞSIN! Sağlık alanındaki şiddet, sağlık hizmet sunumunun hemen tüm aşamalarında yaygın ve ciddi bir sorun haline dönüşmüştür. 17 Nisan 2012 tarihinde Gaziantep’de genç bir göğüs cerrahı olan Dr. Ersin Arslan’ın bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesinden sonra hekimler ve sağlık personeli tüm ülkede sağlıkta şiddete karşı acil önlemler alınması için iş bırakmış, toplantı ve gösterilerle sorunun yakıcılığını ilgililere ve topluma anlatmaya çalışmıştır. Bu çabaların ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddet Olaylarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Meclis Araştırması Komisyonu” kurulmuştur. Komisyon Raporunda sağlıkta şiddetin önlenmesi için TTB’nin uzun yıllardır önerdiği gibi sağlık personeline yönelik şiddeti ayrı bir suç tipi olarak düzenleme önerisi de yer almıştır. 2 Ocak 2014 günü kabul edilen 6514 Sayılı “Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile 3359 sayılı “Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu”na Ek 12. Madde eklenmiştir. Ek Madde ile sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçunun 5271 sayılı “Ceza Muhakemesi Kanunu”nun 100. Maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında tutuklama nedeni varsayılan suçlardan olduğu düzenlenmiş, özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel de, bu görevleriyle bağlantılı olarak kendilerine karşı işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılmıştır. Bununla birlikte Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 100. Maddesi uyarınca, tutuklama tedbiri hâkimin takdirinde olup, kasten yaralama suçları dışında bırakılsa da, üst sınırı iki yılı geçmeyen yaralama suçlarında tutuklamaya karar verilememektedir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti artıran unsurlardan birisi de, şiddeti uygulayan kişilerin cezalandırılmayacakları ya da önemsenecek bir yaptırımla karşılaşmayacakları düşüncesidir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete asla hoşgörü gösterilmeyeceği, aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleştirilmesi ve kamu sağlığını bozduğu için de ayrıca cezalandırılacağı düşüncesinin oluşturulması, önleyicilik açısından önemli bir adım olacaktır. Türk Ceza Kanunu’na Ek Madde Önerisi: (1) Sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personeline karşı, sağlık hizmeti sunumu esnasında veya verilen sağlık hizmetinden kaynaklanan nedenlerle cebir, şiddet veya tehdit kullanan kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Bu fiiller sonucu sağlık hizmeti kesintiye uğramış ise yukarıdaki fıkraya göre belirlenen ceza yarı oranında artırılır http://www.ttb.org.tr/haber_goster.php?Guid=5f795e72-131d-11e8-8f17-0beb7aa0b4a4
30
Cevapla
dr mayer benzingen
bu habere bıyık altından gülüp; iyi olmuş! diyen... o kadar çok insan vardır ki!.. (buna okumuşlar dahil!) karaktersizler!
40
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir