Medimagazin logo

Ambulanslara HGS ve OGS takılacak

Sağlık Bakanlığına bağlı ambulansların, yap-işlet-devret modeliyle kullanılan otoyollar ile Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprülerinden geçiş ücretleri, İl Sağlık Müdürlüklerince ödenecek
Ambulanslara HGS ve OGS takılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Sağlık Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren ambulansların, yap-işlet-devret modeliyle kullanılan otoyollar ile Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprülerinden geçiş ücretleri, İl Sağlık Müdürlüklerince ödenecek. Bugün itibarıyla ambulanslara Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) cihazları takılacak.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hasan Aydınlık imzasıyla, Türkiye genelinde tüm il sağlık müdürlüklerine, otoyol ve köprü ambulans geçişlerine ilişkin bilgilendirme yazısı gönderildi.

Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ambulanslar tarafından kullanılması durumunda Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş. tarafından geçiş ücretinin talep edildiği belirtilen yazıda, benzeri otoyol ve köprülerde Yap İşletd Devret Kanunu çerçevesinde hizmet verdikleri için ücretli geçiş uygulandığı yönünde bilginin Genel Müdürlüğe ulaştığı ifade edildi.

- Aksaklığa mahal vermeden ödenmesi

Yazıda, "2010/40 sayılı genelgedeki ilgili 2003/6254 sayılı Bakanlar Kurulu kararının 21. maddesinde yer alan 'Bakanlığımıza ait resmi ambulanslar, otoyol ve köprülerden geçişlerinde ücretten muaftır' ibaresi bulunmaktadır. Devlet tarafından işletilen otoyol ve köprülerde, bu karar yürürlüktedir." bilgisine yer verildi.

Yap İşle -Devret Kanunu çerçevesinde yapılan otoyol ve köprülerde, ambulans ile hasta nakili durumunda, vakaya gidiş veya vakadan dönüş durumlarında ambulans geçiş ücretlerinin, aksaklığa mahal vermeden ödenmesi için gereğinin yapılması istendi.

- "Ambulanslara HGS takılacak"

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Aydınlık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu konuda yapılan düzenlemeler uyarınca, ambulansların ücretli otoyollar ile Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün dışındaki yerlerde ücret ödemediğini anımsattı.

Söz konusu otoyol ve köprülerde ücret alındığının kendilerine ulaşması üzerine, gerekli düzenlemelerin yapılarak bugün itibarıyla hayata geçirildiğini bildiren Aydınlık, "Aslında hafta sonu için de bu talimat SAKOM üzerinden iletilmişti. Bugün itibarıyla da yazılı olarak 81 il sağlık müdürlüğüne ve Kamu Hastaneleri Kurumunun ambulans hizmeti veren birimlerine iletildi. Ambulansın buralarda kullanılması halinde tahakkuk eden ücretin ödenmesi konusunda bu tedbiri, yazılı bir talimatla gönderdik." bilgisini verdi.

Aydınlık, şunları kaydetti:

"Gerek yap-işlet-devret modeliyle yapılmış otoyollarda, gerekse ilgili köprü geçişlerinde ücret ödenebilmesi için Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ambulanslara takılacak ve bu yapılana kadar ise makbuz ya da diğer ödeme şekilleriyle ambulansların ücretlerinin ödenerek kullanılması sağlanacak.

Ambulansların yapacağı ödemeler, ilgili Sağlık Müdürlükleri tarafından ödenecek. Yani, köprüler ve ücretli otoyolların ambulanslar tarafından kullanılması ve ücretin İl Sağlık Müdürlüklerince ödenmesini talimatlandırmış olduk. Diğer köprüler için böyle bir durum söz konusu değildi. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak."

ambulans
ogs
hgs
Yorum (1)
burhan
Sağlık Müdürlüğü'de o yolları işleten firmalara, yaptığı hizmetin karşılığı olarak fatura kesmeli. Ya da ilgili firma ilk müdahaleyi yapıp hastayı otoyol ve köprü girişine getirmeli !!!
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir