Medimagazin logo

Bir Cerrahın Kusurlu Bir Bilim Üzerine Notları: Komplikasyonlar

“Koton Kitap” çok ses getirecek bir kitabı Şubat Ayında okuyucularına sunuyor…
Bir Cerrahın Kusurlu Bir Bilim Üzerine Notları: Komplikasyonlar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gerçek vakaların dikkat çekici anlatımıyla, Cerrah Atul Gawande, neşterin korkusuz bakış açısıyla tıbbın gücünü ve sınırlarını keşfediyor. Komplikasyonlar, bir bilimi idealize edilmiş haliyle değil, belirsiz, şaşırtıcı ve derinlemesine insanı, gerçek haliyle masaya yatırıyor. Amerikan tıbbının önemli cerrahlarından biri olan Atul Gawande’nin kaleme aldığı bu kitabı elinizden bırakamayacaksınız.

 

Kitaptan Alıntı:

Tıp, tamamlanmamış, kusurlu bir bilimdir, sürekli değişen, belirsiz bilginin, yanılabilen bireylerin teşebbüsüdür ve aynı zamanda yaşam bıçak sırtındadır. Bizim yaptığımız bilim içerir, evet, ama aynı zamanda alışkanlık, sezgi ve bazen de sadece tahmin içerir. Bildiğimizle amaçladığımız arasındaki boşluk varlığını sürdürür. Ve bu boşluk yaptığımız her şeyi karmaşık hale getirir.

Cerrahide beceri ve kendine güven, başka şeylerde olduğu gibi tereddüt ederek ve küçük düşerek deneyimle kazanılır. Tenisçi, obuacı ya da hard diskleri tamir eden adam gibi yaptığımız şeyde iyi olmamız için alıştırma yapmamız gerekir. Ancak tıpta tek bir fark vardır, üzerinde alıştırma yaptığımız şey insanlardır.

 

Koton Kitap etiketiyle raflara çıkan “Komplikasyonlar” Şubat ayından itibaren tüm seçkin kitabevlerinde.

 

 

KİTAP HAKKINDA:

Kitap Adı: Komplikasyonlar         

Yazar: Atul Gavande                  

Çeviri: Deniz Yazgan                       

Editör: Işıl Ölmez                             

 

Grafik Tasarım: Sevgi Aslan                       

Kapak Tasarım: Kerem Yavi            

Baskı Sayısı: 1. Baskı

 

 

 

 

YAZAR HAKKINDA:

Atul Gawande üç çok satan kitabın yazarıdır: Ulusal Kitap Ödülü finalisti Komplikasyonlar; Amazon.com tarafından 2007 yılının en iyi 10 kitabı arasına seçilen Better ve The Checklist Manifesto. Kendisi aynı zamanda Boston’daki Brigham and Women’s Hastanesi’nde cerrah, The New Yorker’da kadrolu yazar ve Harvard Tıp Fakültesi ve Harvard Kamu Sağlığı Fakültesi’nde öğretim üyesidir. Bilim üzerine yazı dalında Lewis Thomas Ödülünü, MacArthur üyeliği ve iki kere Ulusal Dergi Ödülü kazanmıştır. Kamu sağlığı alanındaki çalışmasında sağlık sistemleri innovasyonu üzerine kurulu müşterek bir merkez olan Ariadne Labs’ın direktörü ve cerrahiyi evrensel olarak daha güvenli hale getirmeyi amaçlayan kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Lifebox’un başkanıdır. Eşi ve üç çocuğuyla birlikte Newton, Massachusetts’te yaşıyor.

Uzun süre Amazon’un çok satan listesinde kalan Being Mortal isimli bir başka kitabıysa yakında yine Koton Kitap tarafından yayımlanacak.

 

 

 

kitap
bir cerrahın kusurlu bir bilim üzerine notları
komplikasyonlar
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir