Medimagazin logo

Bu kongreden günlük pratikte yaşadığınız sorunları çözerek döneceksiniz!

Prof.Dr.Kaya: ‘’Akciğer hastalıkları hem dünya hem de Türkiye’de en sık görülen halk sağlığı problemlerinden biri; bu hastalıklar ölüme sebebiyet verme, hastayı kısıtlama ve maliyet açısından en yüksek oranlara sahip hastalık grupları arasında yer alıyor.’’
Bu kongreden günlük pratikte yaşadığınız sorunları çözerek döneceksiniz!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresi (UASK) 2017, Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği (ASYOD) ve Akciğer Kanserleri Derneğinin (AKAD) iş birliği ile,   15-19 Mart tarihlerinde, Antalya’da gerçekleştirilecek. 

UASK-2017 detayları ile ilgili Medimagazin’e açıklamalarda bulunan UASK Başkanı Prof.Dr. Erdoğan Çetinkaya, ‘’Mutfakta pişeni servis etmek yerine; hep birlikte pişirip, hep birlikte yiyelim ve UASK-2017 ortak aklın, ortak vicdanın sesi, soluğu olsun istedik. Bütün üyelerimize ve tüm meslektaşlarımıza çağrı yaparak isteklerini, görüşlerini, önerilerini bize iletmelerini istedik. Bu çağrıyı yaparken sadece kongrede tartışılmasını istedikleri konu başlıkları açısından değil, kongre süreciyle alakalı her konuda görüş istedik.  Tüm katılımcılarımızın en üst düzeyde memnuniyetini amaçladık. Tüm paydaşlarımızın kongreye ayırdığı zamanın, emeğin ve harcadığı kaynakların karşılığını tam olarak alabilmesini hedefliyoruz.’’ dedi.

Akciğer hastalıkları Türkiye’de en sık görülen hastalıklar arasında
Akciğer hastalıklarının hem dünya hem de Türkiye’de en sık görülen halk sağlığı problemlerinden biri olduğunu ifade eden  ASYOD Başkanı  Prof. Dr. Akın Kaya, akciğer hastalıklarının ölüme sebebiyet verme, hastayı kısıtlama ve maliyet açısından en yüksek oranlara sahip hastalık grupları arasında yer aldığının altını çizdi.

Akciğer hastalıklarının tanı, tedavi ve takibinde; erişkin ve pediyatrik göğüs hastalıkları ve göğüs cerrahisi, tıbbi ve radyasyon onkolojisi, yoğun bakım, alerji, çevre ve meslek hastalıkları, moleküler biyoloji, enfeksiyon, mikrobiyoloji, patoloji, psikiyatri, radyoloji ve nükleer tıp uzmanlarının yanı sıra hemşire, diyetisyen, fizyoterapist ve psikolog gibi farklı uzmanlık alanlarından profesyonellerin bir arada çalışması gerektiğini belirten Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: 

‘’Tüm bu profesyonellerin katılımıyla gerçekleştireceğimiz UASK-2017’de akciğer sağlığı alanında küresel bilgi ve gelişmeler yanında, ulusal deneyim ve birikimi birinci ağızdan dinleme fırsatını bulacağız.

Kongre programımızı akciğer hastalıklarının tanı, tedavi ve izleminde bize rehberlik edecek, günlük pratiğimizi yönlendirecek en güncel gelişmelerin interaktif olarak paylaşılacağı kurs, panel, sempozyum, karşıt görüş, workshop, uygulama odaları, olgu tartışmaları ve uzman seminerleri gibi çeşitli interaktif oturumlarla, katılımcıların ihtiyacına cevap verecek, beklentilerini karşılayacak şekilde yapılandırdık. 

Kongreden eve dönerken yanımızda götüreceğimiz çıktıları öngörerek bilimsel programı hazırladık. Özellikle sahadaki uzmanlarımızın, uzmanlık eğitimine devam eden asistanlarımızın ihtiyaçlarını, günlük pratiklerinde karşılaştıkları sorunları esas aldık.’’

Hemşireler için de eş zamanlı Göğüs Hastalıkları ve Onkoloji Hemşireliği oturumları yapılacak kongrede katılım bursu kazanmak da mümkün olabilecek.

uask
ulusal akciger sagligi kongresi
akad
akciger sagligi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir