Medimagazin logo

Cerrahpaşalılar Anıtkabir ziyaretinde bulundu

İstanbul Üniversitesi’nden koparılan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin öğretim üyeleri, öğrencileri, personelleri ve mezunlarından oluşan yaklaşık 550 kişilik bir heyet beyaz önlükleriyle 2 Haziran Cumartesi günü tarihe geçecek bir Anıtkabir ziyaretinde bulundu.
Cerrahpaşalılar Anıtkabir ziyaretinde bulundu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Yaklaşık bir buçuk aydır “Cerrahpaşa Duruşu “ adı altında gerçekleştirdikleri her türlü siyaset ve şiddetten uzak farkındalık etkinlikleri ile üniversitelerin bölünmesine karşı tepkilerini dile getirmeye çalışan fakülte, yasanın onaylanıp yürürlüğe girmesi ile   İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'ya bağlanmış oldu. Mücadelelerini bu noktadan sonra hukuki zeminde sürdürecek olan Cerrahpaşa'lılar etkinliklerini “ATA’nın huzuruna çıkarak taçlandırdı. 

Fakültenin Öğretim Üyesi Prof.Dr.Feray Karaali Savrun  “Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olan Türk hekimleri olarak, üniversitemizin bölünmesine karşı başlattığımız hekimlik duruşuna yakışır kopmama mücadelemiz devam etmektedir. İstanbul Üniversitesi’nin bütünlüğü, bilimsel düzeyi ve marka değerini korumak en temel ve kutsal gayemizdir.” sözleri ile tören kapsamında Mısak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi  Öğretim Üyesi Prof.Dr.M.Cem Ar anlamlı ziyaret ile ilgili olarak “ Gazi Mustafa Kemal'in 1930 yılında Cerrahpaşa yerleşkesine yaptığı ziyaretin bir iade-i ziyaretidir bu. Bundan sonra artık yasa yürürlüğe girmiş olduğundan mücadelemiz hukuki yollarla devam edecek. Süreçte neler olacak onu bekleyip göreceğiz. Ama tabi kalbimizden geçen üniversitemizin bölünmemesi, yeniden birleşmesidir.” ifadelerini kullandı. 

Anıtkabiri ziyarete gelen vatandaşlar tarafından da büyük bir ilgiyle karşılanan Cerrahpaşa'lıların gözlerinde gurur ve hüzün bir aradaydı. 

cerrahpasa
Yorum (3)
C76
Cerrahpaşa mezunu olmaktan gurur duymama bir neden daha...
14
Cevapla
Doc
Afili ye üniversitelerde doçent olup üniversite kadrosuna alınmayan .dr lar yogun şekilde istifa ediyor .şartsız bu yüzlerce yetişmiş hocanın unuversite kadrosuna alinmasi tip eğitiminin geleceği açısından elzemdir.herkes kendi çalıştığı Afili ye üniversitede kadroya alınmalı . Bunları görmezden gelmek kimin fikri tip eğitimi ve hastaya hizmet in bel kemiği bu yüzlerce doçent in istifası devletimiz e zarar veriyor . Buna izin verilemez .
7
Cevapla
Hasan Akdemir
Benzer durumlar daha önceden de yaşandı, yasalarda bir engel olmadığı mahkemelerde belgelendi. Bu nedenle hukuki süreçte bir şey yapmaya çalışmanın sadece dostlar alışverişte görsün olduğu ortada. Diğer taraftan, Hükümet'teki kardeşlerimizin tam böyle seçim döneminde Gezi Olaylarında olduğu gibi, aleyhe dönebilecek bir şeyde, halkı yeterince bilgilendirmeden girişimde bulunması tam bir taktik hatası.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir