Medimagazin logo

Doktor ve diş hekimlerinin döner sermayesinden 800 Tl'yi bulan kesintiye artık son verilecek

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda doktorları sevindirecek bir düzenleme yapıldı. Uzman doktor ve diş tabipleri ile uzman olmayan doktor ve diş tabiplerinin döner sermayeden aldıkları payda yapılan kesinti uygulamasına son veriliyor. Kesinti 1 Ocak'ta sona erecek
Kaynak: Habertürk
Doktor ve diş hekimlerinin döner sermayesinden 800 Tl'yi bulan kesintiye artık son verilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Uzman ve uzman olmayan doktorlar ile diş tabiplerinin emekli aylıklarında sırasıyla 2 bin 5 lira ve bin 533 lira artış yapılmasına ilişkin düzenleme, Plan Bütçe Komisyonu'nda gece yapılan görüşmelerde değiştirildi. 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu'nun ek 3. maddesi kapsamında 2010 yılından bu yana, kamudaki uzman doktor ve diş tabipleri ile uzman olmayanların döner sermayeden aldıkları paylardan prim kesintisi yapılıyor. Kesinti tutarı, döner sermayeden alınan paya göre değişmekle birlikte 800 liraya kadar çıkabiliyor.

TORBA YASA'DA YER ALIYOR

Meclis gündeminde bulunan torba yasa teklifinde uzman doktor ve diş tabiplerinin emekli aylıklarında 2 bin 5 lira, uzman olmayanların emekli aylığında da bin 533 lira artış öngörülüyor. Bu tutarlar, şu an emekli olanlara aynen ödenecek.

Teklifte, halen çalışmakta olan doktorlar açısından, Ek Madde 3 kapsamında yapılan kesintilere karşılık bağlanacak emekli aylığı ile yeni yasayla verilecek tutarlar arasındaki farkın ödeneceği öngörülüyordu.

TUTAR 800 TL'Yİ BULUYOR

Komisyon görüşmeleri sırasında bu konuda önergeyle değişiklik yapıldı. 2010'dan bu yana devam eden döner sermaye paylarından prim kesintisi uygulamasına son verildi. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren kesinti yapılmayacak. Döner sermaye paylarından yapılan kesinti tutarı, kişiden kişiye değişmekle birlikte 800 liraya kadar ulaşabiliyor. Uzman ve uzman olmayan doktorlardan 2010 yılından bu yana yapılan kesintilerden dolayı emekli aylıklarında doğan artışlar ise emekli olduklarında ayrıca ödenecek.

döner sermaye
döner sermaye kesintisi
doktor
diş hekimi
Yorum (29)
dr.mikro
Paralar havada uçuşuyor.Bu tip haberler hekimleri ve sağlık çalışanlarını hedefe koyuyor. Sabah Gazetesine bakarsanız devlette çalışan hekimler 200 bin TL ye kadar maaş alabileceklerimiş. Döner sermayeden kesinti olmayacakmış. Ne olacak bu kezde emekli maaşı düşecek. Bakanlık çıkıp ta hekimlerin ek göstergeleri vs. hâkim savcı ile eşitledim artık hekimlerde çalışırken ve emeklilikte hâkim savcı kadar maaş alacak demiyor oysa konu bu kadar net ve basit. Böylece her gün doktora kıyak şu kadar maaş vs. paralar havada uçuşmaz. Bir de bakanlık örneğin Haziran 2018'te toplam maaş döner vs.ne kadar ödeme yapmış bunu hekim sayısına bölsün ve Türkiye'de ortalama hekim geliri şudur desin. Artık akrabalarımız bile gerçek gelirimize inanmıyor. Onlarda haklı gazete 200 bin TL maaş alıyorlar diye haber yaparsa...
36
Cevapla
Mehmet
Peki SSKdan emekli olan doktorların ne suçu var? Bu kadar adaletsizlik olur mu Kamudan emekli olan SSKdan emekli olandan 2000 lira fazla alacak
7
Cevapla
remzi
EN BASİT BİR AMELİYATIN 40-50 BİN DOLARA,ANJİO VE STENTİN 125 BİN DOLARA TAKILDIĞI ABD Yİ DE DÜŞÜNÜN.....BİZDE TÜM ZAMLARLA 1000 DOLARA DOKTORU EMEKLİ YAPAMIYORSUNUZ...
23
Cevapla
Dr.Cevdett
Buna da şükür! Ancak bunca yıllık tecrübem nedeniyle ilgili düzenlemeleri hesapta görmeden inanasım gelmiyor. Biz yıprandık bari bizlerden sonrakiler yıpranmasın. Bakanlıktan tam ümidimi kesmişken cansuyu oldu bu düzenlemeler. Fakat temel maaşlar artmadığı sürece bu seyyanen yapılan zam kısa bir süre sonra kadük kalacaktır. Sonuçta emeklilik maaşına temel maaşlar etki edecek. Bundan sonra sabit ek ödeme temel maaşla birleştirilip tek kalemden ödenir hale gelmeli. Şiddete karşı önlemleri bekliyoruz şimdi artık.
16
Cevapla
Mustafa Mıstık
1. 2010-2019 arası kesilenler ne olacak. En az 50000 TL yapar. O kadar vermeyecekleri kesin. 500 TL verirler 15 sene sonra. Oldu mu sana Key... Eski bakanın kazığı 2. Sabitler düşecek mi? Tabi ki düşecek. Performans yapamayan hekim daha az alacak... 3. Zaten KHK ve dssö ek ödemedir. İlk krizde ödenemez. Hekimin maaşı 3000 tldir.
28
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir