Medimagazin logo

Erkeklerin estetik cerrahi talebi giderek artıyor

Amerikan Plastik Cerrahi Derneği tarafından yayınlanan son istatistikler, erkeklerin plastik cerrahiye giderek artan oranda ilgi gösterdiğini ortaya koyuyor. Üstelik bu işlemler botoks, dolgu gibi küçük işlemlerle sınırlı kalmıyor. Çok sayıda erkek daha iyi görünmek için yüz germe ve liposuction gibi daha büyük cerrahi işlemlerin içinde yer aldığı uygulamaları talep ediyor.
Erkeklerin estetik cerrahi talebi giderek artıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Erkeklerin estetik uygulamalarda en sık tercih ettiği küçük girişimler:
• Botoks
• Lazer epilasyon
• Mikrodermabrazyon
• Kimyasal soyma
• Dolgu uygulamaları
Cerrahi içeren estetik uygulamalarda ise burun ameliyatları erkeklerin en çok tercih ettiği operasyonların başında geliyor. Bunun yanı sıra göz kapağı ameliyatları, liposuction, meme küçültme ve saç ekimi erkeklerin en çok talep ettiği uygulamalar arasında yer alıyor. 

ERKEKLER NEDEN ESTETİK CERRAHİ İŞLEMLERİNİ TALEP EDİYOR? 
Dünya Sağlık Örgütü, insan ömrünün giderek uzadığını ve yaş aralıklarının yeniden tanımlandığını bildiriyor. Buna göre 66-79 artık orta yaş olarak kabul ediliyor. Erkekler uzayan yaşam süreleri içinde daha iyi ve dinamik görünmeyi tercih ediyor. ABD’de yapılan araştırmalar son 15 yılda erkeklere uygulanan estetik cerrahi işlemlerin yüzde 100’ün üzerinde arttığını ortaya koyuyor. Yine araştırmalara göre estetik müdahalelere ve yüz gençleştirme operasyonlarına başvuran erkekler en çok finans ve bilişim sektörü çalışanları arasından çıkıyor. İş hayatındaki kıyasıya rekabet ortamında iyi görünmenin avantajları da erkeklerin estetik uygulama taleplerinde etkili oluyor. İlerleyen yaştaki bilgi ve donanım yeterliliğine sahip olan erkekler tecrübelerini iyi görüntüleri ile destekleyerek iş hayatlarında avantaj sağlamayı istiyor.
 İş dünyasının rekabet ortamında; iyi eğitim, tecrübe, güçlü iletişim gibi özelliklerin yanı sıra prezantabl olmak da büyük önem taşıyor. Teknolojilerin yoğun olarak kullanıldığı sektörler günümüzde 20'li yaşlardaki gençler tarafından kuşatılmış olduğu için bu alanlarda çalışan orta yaşlı kadın ve erkekler, gençlerle rekabet edebilmek amacıyla ameliyatlı ya da ameliyatsız estetik müdahalelere başvurmayı bir çözüm olarak görüyor. Bu durum, bu tip ortamlarda yaşlı olmanın “demode” ve “başarısız” olmak anlamına geldiği inanışından kaynaklanıyor.
Ayrıca sağlık konularında toplumun bilinçlenmesi de erkeklerin estetik cerrahiye yönelmelerinde etkili oluyor. Yapılan işlemler, erkeklere dinamik ve genç bir görünüm kazandırmakla kalmıyor, bakımlı görünenlerin mesleki başarılarını da artırıyor. 

ESTETİK CERRAHİDE ERKEKLERE ÖZEL DURUMLAR
Erkekler ve kadınlar arasındaki anatomik farklılıklar estetik cerrahi uygulamalarına da yansıyor. Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de bazı bölgeler daha ön plana çıkıyor. Erkeklerde güçlü çene yapısı, geniş omuzlar ile kaslı göğüs ve karın yapısı yakışıklı ya da çekici olmakta etkili. Günümüzde gelişen estetik cerrahi operasyon teknikleri, erkeklerin istedikleri bu fiziksel özelliklere kolayca sahip olmasını sağlıyor. 
Örneğin, erkek burun ameliyatı ve kadın burun ameliyatı benzer görünse de, cinsiyetler arasındaki anatomik ve psikolojik farklılıklar iyileşme sürecinde rol oynuyor. Erkeklerin kasları ve cilt dokuları daha kalındır ve yüz yapıları da kadınlardan farklıdır. Bu farklılıklar hem estetik cerrahi işlemleri hem de girişimsel olmayan botoks, dolgu gibi estetik uygulamaların erkeklere özel yapılmasını gerektirmektedir. 
Erkek ve kadın anatomisindeki farklılıklar estetik cerrahiden beklentilerde de ortaya çıkmaktadır. Saç ekimi kadınlarda nadir uygulansa da genel olarak erkek hastalar tarafından tercih ediliyor. Erkeklerde jinekomasti ameliyatları kadınsı meme görünümünü gidermek için tercih ediliyor. Ayrıca erkeklerde güçlü çene yapısı tercih edildiği için mentoplasti olarak da bilinen çene ameliyatları tercih edilebilmektedir. Ayrıca yanak implantları, içi boş, içbükey yanaklı erkeklerde yüz dolgunluğu sağlayarak daha güçlü bir görüntü elde edilmesine olanak tanımaktadır. 
ÖZGÜVENİ ARTIRIYOR
Estetik cerrahi uygulamaların amacının erkeğin kendisini yakışıklı dinç, mutlu ve iyi hissetmesi olduğu belirtiliyor. İşlem öncesi iyi planlama yapılması,  ameliyatlı ya da ameliyatsız uygulamalar için doğru tekniğin seçilip uygulanması durumunda sonuç hem doktor hem de hasta için mutluluk verici oluyor. Bu olumlu değişimin kişinin özgüvenine olumlu katkı sağladığı belirtiliyor. Yaşanan değişim; İş ve sosyal yaşamda pozitif anlamda fark ediliyor. Dış görünüşteki olumlu değişimin kişinin daha sağlıklı beslenme, daha sık spor yapma ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmasını da desteklediği belirtiliyor. Hastanın kendini iyi hissetmesi bedensel ve ruhsal iyilik halini sürdürmesini sağlıyor.

amerikan plastik cerrahi derneği
liposuction
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir