Medimagazin logo

FETÖ’nün GATA’daki yapılanmasına yönelik operasyon: 24 askeri doktora gözaltı

FETÖ’nün GATA’daki yapılanmasına yönelik operasyonda 24 askeri doktor ve 30 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Örgüt mensubu doktorların, polisin aradığı FETÖ üyelerini bazı özel hastanelerde kayıt dışı tedavi ettikleri ve hamile kadın örgüt üyelerinin doğum işlemlerini gizlice yaptıkları belirlendi.
Kaynak: Yeni Şafak - Mustafa Sait Özkan
FETÖ’nün GATA’daki yapılanmasına yönelik operasyon: 24 askeri doktora gözaltı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün kapatılan GATA’daki yapılanmasına ilişkin önemli dün önemli bir operasyon için düğmeye bastı. İstihbarat ve güvenlik birimlerinin koordineli bir şekilde tespit ettiği 24’ü askeri doktor olmak üzere 6’sı da mahrem imam ve örgüte kayıt dışı sağlık desteği veren hastane yöneticilerinden oluşan toplam 30 şüpheli hakkında İstanbul merkezli 5 ilde operasyon başlatıldı.

268 SAYFALIK GİZLİ NOT

İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan’ın talimatıyla başlatılan operasyonu Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay yönetti. Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı. GATA yapılanmasından İ.Ş isimli bir imamın sorumlu olduğunu tespit etti. İ.Ş, geçtiğimiz günlerde yapılan operasyon sonucu yakalandığında evinde yapılan aramada cep telefonunda 2048 oyunu görünümlü bir program olduğu görüldü. Ele geçirilen oplam 268 sayfa ve 317 ayrı nottan oluşan dökümanda örgütün GATA yapılanması içinde görev alan mahrem imamlara ilişkin bilgi ve arşiv kayıtlarına rastlandı. Bu yazışmalara göre imamlık yapan örgüt yöneticilerinin ‘Kaptan’ kod isimli elebaşı Fetullah Gülen’e danıştıkları ortaya çıkarıldı.


Firarilere kayıt dışı doğum

Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre FETÖ’nün ankesör davalarından yargılanan ya da gözaltına alınıp serbest bırakılan asker şahısları tutum ve davranışlarını takip ettiği, itirafçı olmamaları için ikna faaliyeti yürüttüğü saptandı. Örgüt mensubu doktorların ayrıca aranan FETÖ üyelerini, ayarladıkları bazı özel hastanelerde kayıtsız tedavi ettikleri, hamile kadın örgüt üyelerinin doğum işlemlerini yaptıkları belirlendi.


 

feto
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir