Medimagazin logo

Hastaya müdahale eden diş teknisyenine hapis cezası

Mersin’de bir diş teknisyeni hastaya müdahale ettiği gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis ve 80 lira para cezasına çarptırıldı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Hastaya müdahale eden diş teknisyenine hapis cezası
Arşiv
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Mersin Diş hekimleri Odası’na gelen ihbar sonucu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde bir diş teknisyeninin diş hekimi muayenehanesinde hasta ağzına müdahalede bulunduğu tespit edildi.
Açılan davada Mersin 2.Asliye Ceza Mahkemesi; diş teknisyeninin, diplomasız olarak diş hekimliği mesleğine ilişkin herhangi bir muayene veya müdahale yapma suçundan 3 yıl hapis ve 5 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılmasına, takdiri indirimden sonra 2 yıl 6 ay hapis ve 80 lira para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Türk Diş Hekimleri Birliği yaptığı açıklamada ”Türk Diş Hekimleri Birliği ve Diş Hekimleri Odaları İl Sağlık Müdürlükleriyle birlikte, halkın sağlığını tehdit eden bu olayların bütünüyle ortadan kaldırılabilmesi için yoğun çaba göstermeyi sürdürecektir.” söyleminde bulundu. 
 

diş hekimi
diş teknisyeni
mersin dis hekimleri odasi
Yorum (3)
süzer
istanbuldada küçükçekmecede ..ve tepecık büyükçekmece aynı olay var...ilçe sağlık birimleri legal calışan dişhekimlerini denetlemeye devam ederken arada bunlarlada ilgilenirse iyi iş cıkarmış olurlar..
22
Cevapla
ozigoli
Agiz icinde calisan teknisyenlere gerekli yaptirimi uygulamiyorsunuz o veya bu sebeplerle ...hekimlerle ugrasirken birazcik elinizi vicdaniniza koyup steril sartlarda calismayip doktor onluguyle hasta bakan teknisyenlerle ugrasin.
18
Cevapla
DENTİST ER
BİNGÖL MERKEZ VE GENÇ İLÇESİ TEKNİSYEN KAYNIYOR
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir