Medimagazin logo

Kanun teklifi TBMM'de kabul edildi: Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel için zorunlu hizmet süresi kısaldı

İlkokula başlama yaşını 69 aya çıkaran, sözleşmeli öğretmenler ile Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığındaki sözleşmeli personelin kadroya atanması için gerekli süreyi kısaltan kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kaynak: AA
Kanun teklifi TBMM'de kabul edildi: Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel için zorunlu hizmet süresi kısaldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kanunla, Sağlık Bakanlığında çalışan sözleşmeli personelin kadroya atanabilmesi için zorunlu hizmet süresi 4 yıla düşürülüyor. Sözleşmeli sağlık personelinden 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, talepleri halinde bulundukları yerdeki kadrolara atanacak. Bu kadrolara atananlar, aynı yerde en az 1 yıl daha görev yapacak.


'Mecburi hizmeti yerine getiren hekimler askerlik yapmış sayılacak' 


Düzenlemeye eklenen maddeye göre, maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış engelli sağlık kurulu raporu bulunanlardan "sürekli" raporu bulunanlar ile "süreli" raporu bulunup rapor süresi devam edenler, rapor süreleri bitene kadar destek eğitimi almaya devam edecek.


Sözleşmeli sağlık personelinin sabit pozisyonda zorunlu çalışma süresi 4 yıla düşürüldü


Yükseköğrenim düzeyinde hizmet veren özel öğrenci yurtlarına yönelik iş ve işlemlerin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülmesine ilişkin maddeler, kanunun yayımı tarihinden 1 yıl sonra yürürlüğe girecek. Bu sürede, bu yurtlara ilişkin iş ve işlemler, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülmeye devam edilecek.

Teklifin kabul edilmesinin ardından TBMM Başkanvekili Mithat Sancar, birleşimi, 2 Temmuz Salı saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.


87. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü münhal kadrolar yayımlandı: Son Gün 28 Haziran 


 

sağlık bakanlığı
zorunlu hizmet
Yorum (1)
Ahmet
İlçelerde çalışıp 1 tl bile döner alamayan Diş hekimlerine sözleşme hakkı istiyoruz.. Zabıta maaşına hekimlik yapıyoruz
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir