Medimagazin logo

KKTC'de hastanede yangın: 2 kişi hayatını kaybetti

KKTC'de Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesinde çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetti
Kaynak: İHA
KKTC'de hastanede yangın: 2 kişi hayatını kaybetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

LEFKOŞA - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da bulunan Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anjiyo Bölümünde çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetti.

Yangında yaralananlar çevre hastanelere sevk edilirken, itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almayı başardı. KKTC Başbakanı Ersin Tatar ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'da olay yerine gelerek durumla ilgili incelemelere bulundu.

Hayatını kaybeden kişilerin 62 yaşındaki Erdoğan Kalaycılar ve 74 yaşındaki Asım Uyguroğlu olduğu ifade edildi.

Öte yandan yangında yoğun bakımda yatan birçok hastaya oksijen verilememesi nedeniyle kalplerinin durduğu ve hastaların doktorların kalp masajıyla hayatta tutulmaya çalıştığı öğrenildi. Yangında yaralananların çevredeki hastanelere, durumu ağır olan hastaların ise Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesine sevk edildiği belirtildi. Yangına müdahale eden polis ve itfaiye ekiplerinin de dumandan etkilendiği ifade edildi. Polis yangın ile ilgili soruşturma başlatırken, hastanenin 3 ay devre dışı bırakılacağı öğrenildi.

Başbakandan açıklama geldi

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, 2 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının olduğu Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesinde çıkan yangına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Tatar, "Hastaların bakımları en iyi koşullarda devam ediyor" dedi. Tatar toplantıda, 33 Türk askerinin hayatını kaybettiği İdlib saldırısı nedeniyle Türkiye'ye baş sağlığı diledi.

Tatar, hastanedeki yangının elektrik kablosunun ısınması sonucu çıktığı ihtimalinin düşünüldüğünü ifade etti. Başbakan Tatar, YDÜ Hastanesinde tedavi altında olan 42 hasta ve 11 bebek bulunduğuna vurgu yaparak, 2 hastanın da Girne Üniversitesi Hastanesine sevk edildiğini kaydetti. Olayla ilgili üzüntüsünü dile getiren Tatar, "Hastaların bakımları en iyi koşullarda devam ediyor'' dedi.

Tatar basın toplantısında, İdlib'deki rejim saldırısında 33 Türk askerinin şehit düşmesi sonucunda yüreklerinin bir kez daha acıdığını ifade ederek, şehitlere Allah'tan rahmet, Türk halkına da başsağlığı diledi.

kuzey kibris turk cumhuriyeti
kktc
dr burhan nalbantoglu devlet hastanesi
yangin
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir