Medimagazin logo

LGBTİ afişini yırtan doktor hakkında suç duyurusu

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nin yemekhane katına asılan Türkiye Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transgender ve İnterseks Birliği (LGBTİ) afişini yırtan doktor Ahmet Mehmet Doplan hakkında Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği üyeleri suç duyurusunda bulundu.
LGBTİ afişini yırtan doktor hakkında suç duyurusu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Geçen 4 Mayıs günü SES üyeleri LGBTİ'lere yönelik şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla üzerinde 'Sosyal Hizmetler Uzmanları Derneği tarafından LGBTİ tanımlar-Kavramlar, LGBTİ hareketinin Türkiye'de ve Dünyada gelişimi, ayrımcılık ideolojisi, heterosesksizm alt yapısı, LGBT'lilerle sosyal çalışma ve sosyal hizmet vakaları' yazılı afişi hastanenin yemekhane katında bulunan panoya astı. SES üyelerinin panoya astığı afiş, Balıklıgöl Devlet Hastanesi doktorlarından Ahmet Mehmet Doplan tarafından yırtılarak çöpe atıldı.


Hastane yemekhanesinde LGBTİ gerginliği


Yaşananların ardından SES üyeleri bugün adliyeye gelerek afişi yırtan doktor Ahmet Mehmet Doplan hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye bahçesinde konuşan SES Şube Başkanı Reşat Doğan, afişi yırtan doktor hakkında hukuki süreci başlattıklarını belirterek şunları söyledi: 

"Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde sendikamızın panosuna asılı olan LGBTİ paneli içeriğine yönelik hukuk dışı, sendikanın çalışmasını engelleyen, düşünce ve ifade özgürlüğünü engelleyen bir tutum sergilendi. Bir sonraki gün yaptığımız basın açıklamasının ardından hastanede bir doktor aynı afişi tekrar yırtmıştır. Bugün sendika olarak bu afişi yırtan doktor hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk."

lgbti̇
afişini
yırtan
doktor
hakkında
suç
duyurusu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir