Medimagazin logo

Minimal invaziv işlemler 14 kat arttı!

Amerikan Plastik Cerrahi Derneği tarafından yapılan bir araştırmaya göre minimal invaziv işlemlerin 14 kat arttığı bilgisini veren Prof.Dr.Koç, “Bu çalışmada dikkati çeken en önemli konu plastik cerrahların yaptığı işlemlerin yüzde 89’unun ameliyat dışı işlemler haline gelmesi.” dedi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Minimal invaziv işlemler 14 kat arttı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Estetik, moda ve kozmetik ürünler her yaştan kadın ve erkeği etkileyen, sosyokültürel değerleri de değiştiren ekonomik bir pazar haline geldi. Büyüyen bu pazar kişilerin iş ve sosyal hayatta daha başarılı olmalarının anahtarlarından biri olarak da gösteriliyor.

Artan bu istekle beraber cerrahi ya da cerrahi olmayan çok sayıda estetik işlemin yapıldığını, sayıları ve hızları giderek artan botoks, dolgu, kozmetik ürün ve lazer uygulamalarının eskiden ameliyat ile yapılan çok sayıda işlemin yerini aldığını ifade eden Dermatoloji Uzmanı Prof.Dr.Erol Koç,

“Amerikan Plastik Cerrahi Derneği ’nin verilerine göre cerrahi olmayan estetik uygulamalar hızla artıyor. Türkiye’de ise çok sayıda konuda olduğu gibi bu konuda da istatistiksel veriler yeterli olmadığı için tam bir rakam vermek zor. Ancak sayıların Amerika ile benzer olduğunu biliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Plastik cerrahlar artık daha az ameliyat yapıyor

Amerikan Plastik Cerrahi Derneği  tarafından yapılan “Estetik Cerrahi Uygulamalarına Dahil Edilen Minimal İnvaziv İşlemler” başlıklı araştırmada 15 milyon 600 bin kozmetik işlem incelendi. Bu işlemlerin 13 milyon 900 bini, yani yüzde 89’unun ameliyat dışı uygulamalardan oluştuğu belirlendi. 

Son gelişmeler ile birlikte minimal invaziv işlemlerin 14 kat arttığı bilgisini veren Koç, “Bu çalışmada dikkati çeken en önemli konu plastik cerrahların yaptığı işlemlerin yüzde 89’unun ameliyat dışı işlemler haline gelmesi.” dedi.

Hem dermatoloji hem de plastik cerrahi alanında yükselişe geçen ameliyatsız yüz germe, focus ultrason, iple askı yöntemi, hyaluronik asit, plateletten zengin plazma uygulaması(Platelet rich plazma-PRP), nem dolgusu ve aşısı gibi işlemlerin hekimlerin iş yükünü de azalttığın ifade eden Koç, 

“Ameliyathane ortamında yapılan çok sayıda işlem poliklinik veya ofis ortamında yapılabilir hale geldi. Önceden saat başı bir hasta alabilecekken bu yöntemle bir saatte 10 hastaya müdahale edebiliyorsunuz. Hem sayı hem de sonuçları daha iyi olduğu için memnuniyet arttı.” şeklinde konuştu.

Lazer teknolojisi de ameliyatları azalttı

Teknolojik gelişmelerin artmasıyla lazer de farklı tedavi seçenekleri sunmaya başladı. Lazerin kullanımı ile birlikte ameliyat oranlarının azaldığını dile getiren Koç,

“Örneğin kişinin vücudunda rahatsız olduğu ya da alınması gereken bir ben varsa eskiden cerrahi işlem yapıyorduk. Şimdi ise lazer kullanıyoruz. Kişinin lazer işlemine uygun olup olmadığını da yine farklı bir teknoloji ürünü olan dermatoskopi ile değerlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

En fazla hangi işlem yapılıyor?

Çalışmada ayrıca minimal invaziv işlemlerin kullanılma oranları da değerlendirildi. Buna göre en sık uygulanan işlem botoks iken dolgu ikinci, kimyasal peeling üçüncü, lazer ise dördüncü sırada yer alıyor.

Devlet ve üniversite hastaneleri bu işlemleri yapıyor mu?

Ameliyatın yerini olan bu uygulamaların büyük bir kısmının devlet ve üniversite hastanelerinde de yapıldığı bilgisini veren Koç, “Bu işlemlerin çoğu geri ödeme kapsamında olmasa bile performans sistemine dahil. Bu hastanelerde yapılan kozmetik uygulamalar hastadan kısmi katkı payı alarak yapılıyor ve bir kısmı döner sermaye üzerinden  hekime performans olarak yansıyor.” dedi.


 

minimal invaziv
estetik
dermatoloji
Yorum (1)
aydin sinal
önce dikkatimi ceken bir konu hakkinda yazacagim:nicin Türkiyede demec veren,fotograf cektiren hekimler duvara diploma,dernek üyeligi,kongre sertifikasiv.s gibi belgeri duvara asarlar,bunlarin önünde poz ve demec verirler?bu gibi kagitlar onlarin ilmi derecelerinimi gösterir? öz gecmislerinde en az 200 ilmi yayin belirtiyorlar her bir yayinda en az 15-20 isim var,bu ne istir? Almanyada ben pek cok dünyada sayili ilim adami ,hekim,kimyaci,fizikcinin odasina gittim,Hic birinin duvarinda bu belgeler asili degildi,satin aldiklari orijinal yagliboya tablolar,afrika heykelleri,hatta bir dünyaca ünlü profosörün odasinda yerde Taspinar kök boya hali seriliydi,Bana ögüncle"türkiyede kapatokya gezisinde satin aldigini"iftiharla söylemisti. Bu duvarlara belge asmalar,masanin arkasina bakir plaket dizmeler,yayinlarda ismini bir kenara ilistirmeler tamamen bir "bon pour lòrient" arabesk isi.demec veren parti baskaninin arkasinda illaki kelesini gösterme ugrasi veren partili gibi. Sayin profosörün anlatigi islemler "ne yazikki" dünyadaki en fazla yapilan kosmotik girisimler,Almanyada saglik kasalari bu islemlere bes cent bile ödemezler,kisi hepsini kendi kesesinden karsilar,yazida bahsedilen paranin bir kisminin devlet tarafindan ödenmesinin nedenini anlamadim,bilen varsa lütfen yazsin.selamlar.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir