Medimagazin logo

Muayene sırasında bekareti bozuldu, doktor düzeltmek için para isteyince genç kız dava açtı

Muayene sırasında hastası N.E.'nin bekaretini bozan Prof. Dr. E. D., hatasını ameliyatla düzeltmeyi kabul etti. Fakat ameliyat için para isteyince N.E. dava açtı. Kadın doktor hakkında 1 yıl hapis istendi
Muayene sırasında bekareti bozuldu, doktor düzeltmek için para isteyince genç kız dava açtı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sabah Gazetesinden Dilek Yaman'ın haberine göre: İstanbul Taksim'deki özel bir hastanede bakım destek personeli olarak görev yapan N.E., kadın hastalığı şikayetiyle aynı hastanede görevli Prof. Dr. E. D.'ye muayene oldu. Doktor, muayene sırasında N.E.'ye hamile olup olmadığını sordu. O da "Bekarım, bakireyim ve hamile değilim" dedi. Muayene sırasında N.E.'den kan gelmesi üzerine doktor, tekrar bakire olup olmadığını sordu. N.E. de bakire olduğunu tekrarladı. Fakat genç kız, doktorun bekaretini kaybettiğini söylemesiyle yıkıldı. Dünyası kararan N.E., doktorun hatasını düzeltmesini istedi. Doktor, genç kadının talebini kabul edip ertesi gün ameliyat için genç kıza randevu verdi.

'KİMSE BANA İNANMAZ'

Ertesi gün doktorun yanına giden genç kız, ameliyat için para talep edilmesi üzerine bir kez daha yıkıldı. Prof. Dr. E. D., genç kıza ücretsiz bir müdahalenin mümkün olmadığını belirterek, iddiaya göre yapabileceği tek şeyin, kızlık zarının yırtılmasının muayene sırasında olduğuna dair rapor yazıp ailesiyle konuşmak olabildiğini söyledi. Ancak doktor raporunun kendisi açısından birşey ifade etmediğini söyleyen N.E., "Rapor verseniz de babam inanmaz. Kimse bana inanmaz" dedi.

 

UZLAŞMAYI REDDETTİ
Doktor, genç kıza elinden başka bir şey gelmeyeceğini söyleyerek olayı kapattı. N.E. bunun üzerine savcılığa başvurdu. Mağdurun şikayeti üzerine savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında dosya uzlaştırma bürosuna gönderildi. Ancak mağdur N.E., uzlaşmayı kabul etmeyerek, doktorun cezalandırılmasını istedi. Savcılık, hastasına muayene sırasında özenli davranmadığı ve dikkatsizlikle kızlık zarının yırtılmasına neden olduğunu belirttiği doktorun eyleminin "taksirle yaralama" suçunu oluşturduğuna kanaat getirdi. Bir yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen doktor, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
 

doktor dava
bekaret
Yorum (6)
Naim ünsal
Tamamen saçma bir haber.hasta gerçekten mağdursa gelsin durumunu devlet hastanesinde ben düzelteyim.ama mağdur edebiyatıyla ,basın ve yargı şantajı yla para hayalleri çok aşikar.
114
Cevapla
Ayıp ulan
Yahu doktor sövünce yıllarını millet içeride geçiriyor ama doktor Bi kızın hayatını karartıyor 1 yıl alıyor hemde hatasını bile düzeltmek için karşısındakinden para istiyor...
10
Cevapla
bu doktor paracı
bu adamların evlerine hırsız girse çıkan tankırtı sesine , musluk hafif damlatıyor derler...
8
Cevapla
ibrahim yıldız
bence 1 sene gibi bir ceza cok cok az cunku direk denetime tabi tutuluyor bence daha yüksek bir ceza alması için ugraşıla bilir tecavuz suclamasında yada cinsel tacizde bulundu diyerekten yuksek ceza almasını saglaya bilirler bunu göz önunde bulundurun lutfen insanlar bukadar ucuz degil şu feto zihniyetinden cıkın artık burası turkiye musluman bir ülkeyiz aksini inkar eden defolsun gavurlarla yaşasın
8
Cevapla
Maddoc
Kapitalizmin esiri olmuş insanlar mı olduk da böyle oldu? Hippokrat andını içmişken, ve de kendi hatamızı kabul etmiş iken neden bunu düzeltmek için insaniyetimizi ve vicdanimızı kaybediyoruz ? Eğer, gerçekten burada yazıldığı gibi olduysa olaylar, doktor hatasını düzeltmek için gereken ücreti kendi veremez miydi acaba? Diğer taraftan da baktığımızda, insanların (hastaların ve yakınlarının) bize yaptıkları ve halen de yapıyor oldukları da buna yol açıyor maalesef!. İyilik yapınca herhangi bir karşılık bile beklemezken, teşekkür beklemezken; aksine bir de darbe alıyoruz, dayak yiyoruz, öldürülüyoruz! Nasıl ki toplumsal muhendislik yapılıyorsa, biz de doktorlar olarak o toplumdanız! Aynı mühendislik eserini bizde de görüyoruz malesef :(. Kanıksama en büyük sorunumuz. Bireysellik 21.yy gündemi. Peki, ya insanlık ve önce zarar verme nerede kaldı?
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir