Medimagazin logo

Özel hastane baltayı taşa vurdu! SGK Başkanının babasına sahte tedavi!

Devletten sağlık hizmeti ücreti almak için eski hastaların kimliklerini kullanan özel hastaneye soruşturma açıldı. Dolandırıcılık, bu yöntem SGK Başkanı Bağlı'nın babasına da uygulanınca tesadüfen ortaya çıktı
Kaynak: SABAH - SAFURE CANTURK
Özel hastane baltayı taşa vurdu! SGK Başkanının babasına sahte tedavi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Devletten sağlık hizmeti ücreti almak için hastalarının kimlik bilgilerini kullanan bir özel hastane baltayı taşa vurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı'nın babası Mehmet Bağlı'nın kimlik bilgilerini kullanarak devleti dolandırmaya çalıştılar. SGK Başkanı Bağlı'nın babası Mehmet Bağlı, beyin kanaması teşhisiyle Ankara'da tedavi altına alındı. Baba Bağlı'nın yatış işlemleri başladı ancak işlem gerçekleştirilemedi. Çünkü aynı zamanda Urfa Siverek'te başka bir hastanede yatıyor gözüküyordu. Önce isim benzerliği olduğu düşünüldü. Ancak TC kimlik numarası da eşleşti. Memleketi Urfa'da uzun süre önce bu hastanede tedavi olan Mehmet Bağlı'nın kimlik bilgilerinin özel hastanede zaman zaman kullanılarak devlete yapılmayan sağlık hizmetlerinin faturasının çıkarıldığı tespit edildi. SGK Başkanı Bağlı, hastaneye müfettiş göndererek tüm kayıtların incelenmesi talimatını verdi. Hastanenin kısa süreli geçmişe yönelik kayıtlarda, 45 kişi adına sahte kayıt oluşturarak devleti dolandırdığı tespit edildi. Üstelik bu 45 kişinin içinde 5 kişinin hayatını kaybetmesine rağmen devlete tedavi hizmetlerinin fatura edilmeye devam edildiği belirlendi. 3 hasta için ise SGK Başkanı Bağlı'nın babası gibi başka bir hastanede yatış yaptıkları ortaya çıktı. 

SGK ANLAŞMAYI İPTAL ETTİ 
Sahte kayıtlarla devleti binlerce lira zarara uğratan hastaneye ilk aşamada 100 bin TL'lik bir ceza öngörülüyor. Ancak hastanenin usulsüzlüğü sistematik olarak yaptığının ortaya çıkması üzerine soruşturmanın daha uzun dönemi ele alacak şekilde kayıtları incelenmeye alındı. Yeni usulsüzlüklerle cezanın artması da söz konusu olacak. SGK, hastane ile anlaşmasını iptal etti. Tüm ödemeler durduruldu. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. 

HEDEF 65 YAŞ ÜSTÜ
SGK, özel hastanelerde tedavi görmeyen hastaların tedavi görmüş gibi gösterilmesini engellemek için avuç içi damar okuma sistemini başlattı. Ancak sistem 65 yaş üstü hastalarda damarların kalınlaşması sebebiyle uygulanamıyor. Bu yüzden bazı özel hastaneler 65 yaş üstü hastaların kimlik bilgileriyle devleti dolandırıyor. 

sgk
sahte tedavi
selim bagli
sgk baskani
Yorum (2)
ismail doğan
Avuç içi doğrulama 65 yaş değil ki 1.5 yıl önce 75 yaşa çıktı.
4
Cevapla
Mehmet Kaya
Sanırım malum olan bu durumun tesbiti için taşa gerek yok.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir