Medimagazin logo

Periyodik bakım tıbbi cihazlarda arıza oranını yüzde 25 azaltıyor

ACENDIS Satış & Servis Genel Müdürü Gürkan Köroğlu, “Rutin servis ve bakımlar, cihaz arızalarının önlenmesi ve cihazınızın çalışabilir konumunun en uzun sürede tutulması açısından büyük önem taşımaktadır. Periyodik bakımı yapılan cihazların, bakımı yapılmayan cihazlara oranla en az % 25 daha az arızalandığını gözlemlemekteyiz.” dedi.
Periyodik bakım tıbbi cihazlarda arıza oranını yüzde 25 azaltıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ACENDIS Satış & Servis Genel Müdürü Gürkan Köroğlu, “Rutin servis ve bakımlar, cihaz arızalarının önlenmesi ve cihazınızın çalışabilir konumunun en uzun sürede tutulması açısından büyük önem taşımaktadır. Periyodik bakımı yapılan cihazların, bakımı yapılmayan cihazlara oranla en az % 25 daha az arızalandığını gözlemlemekteyiz.” dedi.

Periyodik Bakımlar Cihazların Ömrünü Uzatıyor

Biyomedikal cihazların periyodik bakımlarının yapılmasının, sadece meydana gelebilecek arıza oranını düşürmesi dışında göz ardı edilen birçok faydayı beraberinde getirdiğine değinen Köroğlu, “Cihazların periyodik bakımının yapılmaması nedeniyle arızalanma veya yanlış değerlendirme riski yüksek olmaktadır. Periyodik bakımlar sayesinde; cihazlardan istenen performansın alınması, bakım sırasında kullanıma bağlı hataların fark edilip kullanıcıların kullanım konusunda eğitilmesi ve önlemlerin alınması mümkün olacaktır. Bakım sırasında uygun olmayan sarf malzeme kullanımının tespit edilip ilgili kişilerin bilgilendirilmesi ve cihaz performansını düşüren durumların ortadan kaldırılması sağlayacaktır. Cihazların kullanım ömrünü uzatmak için periyodik bakımlarını ihmal etmemek gerekmektedir.” dedi.

Servis Anlaşmaları Yapılan Yatırımın Bir Koruması Olarak Algılanmalı

ACENDIS Satış & Servis Genel Müdürü Gürkan Köroğlu, tıbbi cihazlarda periyodik bakım ve servis hizmetlerinin önemini konusunda bilgi verdi.
Köroğlu “Belirli servis maliyetleri sayesinde bütçe planlaması kolaylaşıyor ve yüksek acil onarım maliyetinin önlenmesi ile, cihazın kullanım maliyetinin düşürülmesi mümkün hale geliyor. Servis anlaşmaları yapılan yatırımın bir koruması olarak algılanmalıdır ve kullanım maliyetini düşürmek için oldukça önemli bir işlemdir.” dedi.

Periyodik Bakımlar; Hasta, Hastane ve Cihaz Güvenliği İçin İhmal Edilmemeli

ACENDIS Satış & Servis Genel Müdürü Gürkan Köroğlu, hayati önem taşıyan bu bölümlerde kullanılan ekipmanların kalitesi ve cihazı kullanan ekibin tecrübesi, operasyonların başarılı geçmesinde büyük önem taşıdığının altını çizdi ve konuşmasına şöyle devam etti: Hastanelerde kullanılan teşhis ve tedavi amaçlı tüm tıbbi cihazlar, hasta tedavileri ve açısından önemi çok yüksek cihazlardır. Bu anlamda özellikle ameliyathaneler, yoğun bakımlar, merkezi sterilizasyon ünitelerinde bulunan cihazların periyodik bakımları aksatılmamalıdır.

Hasta tedavisinde kullanılan cihazların işlevlerini aksaksız olarak yapabilmeleri gerekir. Hastane, hasta ve cihaz güvenliğinin sağlanması, performans ve arıza miktarını düşürdüğü için zaman ve hasta kaybını azaltacaktır. Arızalı olarak saptanan cihazların onarım ve kalibrasyonunun yapılması güvenilir cihazlarla personel ve doktor kadrosunun verimliliği artacaktır. ACENDIS olarak periyodik bakım ve onarım çözümleri ile işbirliği yaptığımız hastanelerde oluşan teknik cihaz arızalarına, tecrübeli ekibimiz ile zamanında müdahale etmekteyiz.”

Uzman Teknik Personeller İle Çalışma Verimi Artıyor

Periyodik ve koruyucu bakımların, uzman teknik sorumlular tarafından belirlenen takvim çerçevesinde önceden belirlenmiş gün ve saatte yapılmasının, iş verimliliğine katkısının büyük olduğunu belirten Gürkan Köroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Uzman kadromuz, ilgili hastane personellerine verdikleri ayrıntılı cihaz eğitimleri ile servis hizmetlerini desteklemektedir. Bu çerçevede hastanelerin biyomedikal sorumlularına teknik ve bilgi desteğimizi, gerek hastane ziyareti, gerekse uzaktan teknik destek ile gerçekleşmekteyiz. Cihazların parça değişimine ihtiyacının olup olmadığının tespiti veya alternatif çözüm yollarının araştırılıp gerekli hızlı müdahalenin yapılması konusunda teknik servis bilgilendirme raporlarımız ile desteklerimizi sürdürüyoruz. Yaptığımız tüm bakım ve onarım işlemlerinin orijinal ekipmanla uyumlu olmasına özen gösteriyoruz.”

tıbbi cihaz
bakım
acendis
gurkan koroglu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir