Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı: 'Çalışanlara yemeyin baskısı' haberi gerçeği yansıtmıyor

Sağlık Bakanlığı: Yemek hizmetleri kesintisiz devam etmektedir. Haberde yer alan bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır
Sağlık Bakanlığı: 'Çalışanlara yemeyin baskısı' haberi gerçeği yansıtmıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığınca, çalışanlara "yemeyin" baskısı yapıldığına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve yemek hizmetlerinin kesintisiz devam ettiği bildirildi.

Bakanlıktan, bazı basın yayın kuruluşlarında yayımlanan "Çalışanlara Yemeyin Baskısı" haberleriyle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Haberde, Çorum İl Sağlık Müdürlüğünde görevli personele ramazan boyunca yemek hizmeti verilmeyeceği iddiasının yer aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ramazan ayı öncesinde İl Sağlık Müdürlüğü Yemek Hizmetleri Yönetim Kurulu tarafından bir araştırma yapılmış ve yemek hizmeti almak isteyen personel sayısı belirlenmiştir.

Araştırma sonucu yemek hizmetinden yararlanmak isteyen personel sayısının azlığı nedeniyle hizmetin kurum dışından karşılanmasının ekonomik açıdan daha uygun olacağı saptanmıştır. Yönetim Kurulu tarafından, personelin mağdur edilmemesi için bağlı sağlık tesislerinden destek alınmasına karar verilmiştir. Bu bağlamda, yemek hizmetleri kesintisiz devam etmektedir. Haberde yer alan bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır."

saglik bakanligi
ramazan ayi
Yorum (12)
Hasan Akdemir
İyi bir toplum mühendisliğini gerektiren, çarpıtma haberlerin seçim öncesi yapılmasının daha fazla tutunacağı pratiğini, okullarda da çocuklarımıza öğretmeliler.
6
Cevapla
aristokrat
psikoloijk düzeydede olsa boyle bir baskı toplumda vardır. işyerinde vardır. mahallede vardır. gerçek anlamda özgürlük olmadığı için bu tarz baskılar her zaman olacaktır. bence eskiden daha çok baskı vardı şimdi kapitalizmin etkisiyle kafeler avmler vs bu baskıyı kırmıştır. paranın gücü.
16
Cevapla
Hayat sagliktir
Gerçekci değil. Ben sağlık calisaniyim Asla böyle bir emir gelmedi .
14
Cevapla
mserdar
Kaç kişi ramazanda yemek yiyecek diyerek liste hazırlanır böylece meraklı yöneticiler kimin oruç tuttuğu.kimin tutmadığını hatta mezhebini öğrenirler.Çorum özelinde 12 Eylül 1980 öncesi katliam yapılan bir şehirde yöneticiler daha duyarlı olmalı.
25
Cevapla
gerçek
çevir kazı yanmasın. şikayet olmasa o 11 kişiye yemek sağlanırmıydı. bu 350 kişi arasında hiçmi hasta olan veya özel mazereti sebebiyle oruç tutamayacak kimse çıkmayacak yemekhane kapatmak mı kurtaracak devleti kardeşim, ayıp, tutan tutar, tutamayan tutmaz kapatmak ne demek. liyakatsız yöneticiler bir yerden böyle patlıyor işte.
31
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir