Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı tescilledi, Ameliyathane eğitimleri başladı…

“Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Merkezi’’ olarak tescillenen Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde eğitimler başladı.  Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu'ndan“Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi’’ almaya hak kazanan hastanede artık ameliyathane hemşireleri yetiştirilecek.
Sağlık Bakanlığı tescilledi, Ameliyathane eğitimleri başladı…
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR-20 kursiyerin katıldığı eğitim 12 iş günü teorik, 10 iş günü pratik  olmak üzere iki aşamadan oluşacak. Teorik Eğitimler Cerrahi Hemşireliği Anabilim Dalında ve/veya Ameliyathane Hemşireliği alanında lisansüstü eğitim almış öğretim üyeleri ve hemşireler tarafından verilecek. Uygulamalı eğitimler ise Klinik Rehber Hemşireler yani en az beş yıl ameliyathanede çalışan deneyimli en az lisans mezunu hemşireler tarafından maket modeller, video filmler, resimler ve simülasyon eşliğinde verilecektir.

Hastanenin yeni yapılan konferans salonunda gerçekleştirilen açılışta ilk konuşmayı yapan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Merdiye Öztürk, kurs programı hakkında bilgi verdi. 10 genel 5 lokal toplam 15 ameliyathanenin olduğu, A-B-C sınıfında aylık ortalama 1000-1100, D-E sınıflarında ise 500 ameliyatın yapıldığı 406 yataklı hizmet hastanesi olduğunu belirtti. Öztürk kursun önemini anlattığı konuşmasında; “Bu projede hedefimiz hemşirelikte hizmet kalitesini yükseltmek ve alanında yetkin ameliyathane hemşiresi yetişmesine katkı sağlamaktır. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olmamın yanı sıra 17 yıllık ameliyathane hemşiresi olarak da bu projenin içinde olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Bu projede bizden desteğini esirgemeyen Genel Sekreterliğimize, Hastane Yönetimimize, Eğitim Birimimize ve ilk günden bu yana büyük bir özveri ile çalışan ameliyathane hemşiresi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Ameliyathane Hemşireliğinin Önemi

Ameliyathane Hemşireliği Sertifika Programı’nın önemini vurgulayan Op. Dr. Hilmi Güngör “Öncelikle kendimde bir Genel Cerrahi Uzmanı olduğum için ameliyathane hemşireleri bizim işimizin çok önemli bir parçasıdır ve böyle bir sertifika programına ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyorum. Bunun yanı sıra iki neden daha ameliyathane hemşireliğini önemli kılıyor. Bunlardan birincisi biz asistanlıkta ilk eğitimlerimizi ameliyathane hemşirelerinden alırız, ameliyathaneye ilk girilince neler yapılması gerektiğini hocalarımızdan önce onlardan öğreniriz. İkinci önemli neden ise onlar bizim ameliyathanede sağ kolumuzdur,  her anlamda destekçilerimizdir. Biz hastanemiz olarak en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız. Bu konuda Sayın Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ve ekibine, ülkenin her tarafından gelen değerli hemşire arkadaşlarımıza ve özel bir teşekkürü de konferans salonumuzun bu kadar kısa bir sure içerisinde hazırlanmasına emeği geçen hastane Sağlık Otelciliği Müdürlüğüne, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğüne ve İdari Mali İşler Müdürlüğü’ne teşekkürü bir borç bilirim” diye konuştu.

Eğitime başlayan hemşirelerin birçoğunun Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’nden olmasına dikkat çeken İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Mehmet Özkan ‘’Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi 2. Basamak bir hastane olup Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Merkezi olmayı hak kazanan iki kurumdan biridir. İzmir’de ise ilk olmasından dolayı tebrik ediyor emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Buca Seyfi Demirsoy DH’nin almış olduğu eğitim tescil belgesi ile çok önemli bir adım attıklarını ifade eden İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ise belgeyi almada emeği geçen hastane çalışanlarına Genel Sekreterlik olarak teşekkür belgesi vererek tebrik etti.

 

Ameliyathane Hemşireliği Sertifika Programı’nı hazırlayan ekibin slayt gösterisi ile başlayan sertifika açılış töreni Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin müzik dinletisi ile devam etti, ardından kokteyle geçilerek program son buldu.

ameliyathane hemsireligi
egitim
merdiye ozturk
ameliyathane hemsireligi sertifika programi’
op. dr. hilmi gungor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir