Medimagazin logo

Sağlık lisans tamamlama başvurularında son gün ne zaman?

Önlisans mezunları için lisans tamamlama başvuruları 3 Ağustos'ta başladı. Peki lisans tamamlama başvurularında son gün ne zaman? Sağlık bölümü mezunları için lisans tamamlama başvuru işlemleri ve tarihleri ile ilgili bilgiler haberimizde.
Sağlık lisans tamamlama başvurularında son gün ne zaman?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Önlisans Alanlarından Mezun Olanlara Lisans Tamamlama ile İlgili Duyuru
 
19/11/2014 Tarih ve 6569 Sayılı Kanun'un Geçici Madde 69'u uyarınca, aşağıda yer alan ön lisans programlarından 19.11.2014 tarihine kadar mezun olan adaylar için lisans tamamlama programları açılacaktır. 
 
2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına başvurular e-devlet şifresiyle 3 - 14 Ağustos 2015 tarihleri arasında https://yoksis.yok.gov.tr/BTS internet adresinden alınacaktır. Başvuru sırasında adaylardan ön lisans diplomasında yer alan Üniversite, Meslek Yüksekokulu, Program adı ile diploma notunun sisteme girilmesi istenecektir. Başvuru yapmayan adaylar, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için tercih ve yerleştirme işlemlerinden yararlanamayacaklardır.
 
 
Tercihler 24-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında aynı internet adresinden alınacaktır. Tercih işlemleri sırasında ön lisans alanlarına göre hangi alanlarda lisans tamamlama programları açılacağı, programların yer alacağı üniversiteler ile kontenjanları ve yerleştirmeye ilişkin esaslar yayımlanacaktır.
 
Yerleştirme işlemleri 3 Eylül 2015 tarihine kadar yapılacak ve sonuçlar https://yoksis.yok.gov.tr/BTS internet adresinden duyurulacak olup adaylara ayrıca posta yolu ile gönderilmeyecektir.
 
Lisans tamamlama programlarına yerleşen adayların kayıt işlemleri 7-11 Eylül 2015 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacaktır. İlan edilen kayıt tarihlerinde kaydını yaptırmayan adaylar yerleştirme işleminden doğan haklarından vazgeçmiş sayılacaklar ve kayıtları yapılmayacaktır.
 
Söz konusu kanun uyarınca 19.11.2014 tarihine kadar aşağıda belirtilen ön lisans programlarından mezun olanların sayısı, üniversitelerin kapasiteleri ve eğitim-öğretimin niteliğinden taviz verilmemesi gibi temel ilkeler dikkate alındığında bütün başvuruların karşılanamayacağı hususu göz önünde bulundurularak, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yerleştirilemeyen adaylar için takip eden yıllarda lisans tamamlama programları açılmaya devam edilecektir.
sağlık
lisans
tamamlama
başvurularında
son
gün
ne
zaman?
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir