Medimagazin logo

SON DAKİKA: Tam Günü de içeren Torba Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda

TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda "tam gün" tasarısı olarak bilinen, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarı'nın görüşmelerine başlandı.
 SON DAKİKA: Tam Günü de içeren Torba Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tasarının tümü üzerinde BDP grubu adına söz alan Muş Milletvekili Demir Çelik, bu ve benzeri yasaların 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde çokça geçirildiğini kaydetti.

AK Parti iktidarları öncesinde de onlarca kez "Sağlığa neşter vuracağım. Radikal değişikliklerle sorunu çözeceğim" iddiasında bulunan hükümetlerin sorunu çözemeyip, kangrenleşmesinin önüne geçemediğini belirten Çelik, aynı şekilde AK Parti'nin de 11 yıllık iktidarında başta sağlık olmak üzere "çözeceğim" iddiasında bulunduğu alanlarda kaos yaşadığını öne sürdü.

Çelik, "90 yıl boyuncu ulus üniter devletin o katı, merkeziyetçi, hiyerarşik ilişkisiyle soruna yaklaştığımız,  toplumun temel ihtiyaçlarını karşılamaktan öte, dar, elitist siyasetin öngördüğü bir kısım ihtiyaçları karşılama anlayışı ve acelesiyle hareket ettiğimiz için Meclis asli görevini yapmıyor. Özgürlükleri, demokrasiyi, ortaklaşmayı, diyaloğu, müzakereyi ve barışı esas alan bir algıdan çok, günü kurtaran bir kısım palyatif çözümlerle gündemi işgal etmeye devam ediyoruz. Buna hakkımız da yok, buna lüksümüz de yok" diye konuştu.

CHP Grubu adına söz alan Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, tasarının "akla ve vicdana uygun olmadığını" savundu.

"Paran çıkmazsa canın çıksın" anlayışıyla hareket edildiğini öne süren Atıcı, "11 yıldır halkın sağlığını unuttunuz, koruyucu hekimlik sorunlarını ihmal ettiniz. Bu nedenle çocuk felci ve kızamık gibi salgın hastalıklar yeniden hortladı" dedi.

En çok acile gidenlerin Türkiye'de olduğunu belirten Atıcı, "Çünkü polikliniğe gittiğinde para ödüyor" ifadesini kullandı.

Şehir hastahanelerine ilişkin eleştirilerini ifade eden Atıcı, tasarının adının "tam gün" olmaması gerektiğini kaydetti.

Atıcı, tasarının "yandaşlara ve candaşlara özel uygulamalar getirdiğini" öne sürdü.

MHP grubu adına konuşan Mersin Milletvekili Ali Öz, tasarının tüm sağlık çalışanlarını ilgilendirdiğini ifade etti.

Tasarının eşitlik ilkesine aykırı oluğu için Anayasa Mahkemesi'nden döneceğini öne süren Öz, yanlış olan kısımları düzeltmek için zaman olduğunu kaydetti.

Hastaneden eczaneye gidene kadar her aşamada para alındığını ifade eden Öz, "Bu, toplumun sağlığını düşünen hekimlerin suçu değil. Bu, AK Parti'nin sağlık politikalarının yerinde olmayan politikaları sonucudur" dedi.

Sağlıkta dönüşümde yanlış olan yönleri söylediklerinde buna kulak verilmesinin hükümetin de menfaatine olacağını ifade eden Öz, "Sağlıkta erişebilirliği kolaylaştırmak önemli olmakla birlikte asıl olan sağlık hizmetinde kalitenin artırılmasıdır" diye konuştu.

son
daki̇ka:
tam
gün
tasarısı
tbmm
genel
kurulu'nda
Yorum (22)
Tam Gum
bu yasayı çıkarmak için günlerce tbmm genel kurulunda ter dökecek olan milletvekillerine kolay gelsin demekten başka söylenebilecek bir şey yok. meclis bir yasa yaptığı zaman bir ağırlığı ve belli bir süre de olsa geçerliliği olması gerekir diye düşünenlerdenim. şu yasa için meclisin boşa harcayacağı saatleri milletvekili sayısıyla da çarpınca Türkiye'de nasıl bir zaman ve para israfı olduğuna bir kez daha şaşırıyor insan. en az 4-5 maddesi iptal edilecek ve yürütmeyi durdurma yiyecek olan bir yasa için bu inadın bir mantığı olduğunu düşünmüyorum. öğretim üyeleri ne muayenelerini kapatır, ne de özel hastanelerle anlaşma yapar. bu ikisinin de olmayacağını kısa sürede herkesin anlayacağını söylemem lazım. "yol bitti" "kış geldi" diyen arkadaşlara yılbaşına kadar beklemelerini öneririm. bu yasa şimdiden yok hükmündedir ama ondan daha eğlencelisi için kabine revizyonunu bekleyin derim...
0
Cevapla
dr livingstone
Fonda ümit besen çalıyor: " çıkar şu kanunu git bir önce"... eşitsizlikler dolu kanun maddeleri. öğreti üyesi için : muayenehaneyi kapat özel hastanede çalış. rektörün izin vereceği %5'e göre.. ben cerrahım son seçimde rektöre oy vermedim, bana dış biliyor. muayenehanemi kapatırsam bana izin vermez ki..diğer arkadaşım nukleer tıpçı. muayenahnesini kapatım özel hastanede çalışamaz ki.. madem ki mesayi sonrası çalışmaya karşısın niye özel hastane serbest dersin. ben ameliyat yapacağiım. özel hastane üniversiteme fatura edecek. oradan döner sermayeme eklnecek. niye özel hastaneye para kazandırayım ki... özel hastane 3 ilde var, benim ilimde yok. eşitsizliklerin bini bir para. hükümet kendine göre yapmış bu yasayı. özel hastanelerin çoğu kendinden ya da kendine biat eden diğer patronlardan. bu hastanelerin önemli cirosu üniversitede isim yapmış muayenahaci hocalardan geliyor. fonda ümit besen çalıyor: "çıkar şu kanunu git bir an önce.." dönsün adaletsizler anayasadan göz göre göre.. seçim öncesi olacak iş mi bu.. çıktığı an emekli dilekçemi veriyorum..
0
Cevapla
selahattin Altıntaş
bu yasada bizim gibi profesyonel sünnetçilere sünnet yasaklanıyor. Hiç sünnet eğitimi almamış doktorlara yetki veriyor.Bu kadar mantıksızlık olur mu? bunun acısını çocuklar ve aileleri çekecek..
0
Cevapla
iyimser üre
profosyonel sünnetçiymiş, sen ne zannediyorsun kendini, hekim bile değil hekimlere dil uzatıyor , senin pisliğini biz temizliyoruz yaptığın komplikasyonları... herkes haddini bilsin...
0
Cevapla
A.K.
Sevgili sünnetçi,sünnet yapmak çok zor birşey değil.Kesi sütüre eden bir hekim bir-iki izlemeyle rahatlıkla yapabilir.Kendinizi çok matah bir şey sanmayın...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir