Medimagazin logo

TEİS'ten stok zararlarını karşılamayan firmalara ihtarname

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), Kasım ayında yayınlanan tebliğde yer alan eczane stok zararlarını karşılamayan ilaç firmalarının sendika ve derneklerine, üyelerini uyarması konusunda ihtarname gönderdi.
TEİS'ten stok zararlarını karşılamayan firmalara ihtarname
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, yazılı açıklamasında, ilaç firmalarının keyfi tutumları nedeniyle eczacıların 8 aydır mağdur edildiğini öne sürdü.

Saydan, yasal işlem başlatmadan önce bu firmalarının bağlı olduğu Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası ve Türkiye İlaç Sanayi Derneği'ne üyelerini uyarması konusunda ihtarname gönderdiklerini bildirdi.

İhtarnamede, "Eczacıların mevzuata uygun olarak ilaç takip sistemine stok bildiriminde bulunduklarını ve buna göre fatura kestiklerini ancak ilaç firmalarınca ilaç dağıtım kanallarına gerekli aktarım yapılmadığı gerekçesiyle faturaların karşılanmadığı" ifade edildi.

Saydan, ilaç firmalarının vurdumduymaz bir tavır sergilediğini savunarak, şunları kaydetti:

"Kasım ayından bu yana yapılan tüm mevzuat değişiklerinde 'eczacıların zararları karşılanacak' ifadelerine yer verilmesine rağmen, firmalar yasal mevzuatları görmezden gelerek eczacılarımızı zor durumda bırakmaktadırlar. Her hafta yayınlanan Kamu kurum indirimleri ve ilaç fiyat düşüş listeleriyle zararları katlanan eczanelerimizin artık dayanacak gücü kalmamıştır."

Saydan, Sağlık Bakanlığı'ndan da konunun takipçisi olmasını istedi.

tei̇s'ten
stok
zararlarını
karşılamayan
firmalara
ihtarname
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir